Van, aki az évelők őskáoszát szereti, sokan a házi veteményeshez igazítják a környezetet, mások a parkosított minimál design hívei. Sokszor a kert kialakításánál vagy átrendezésénél kizárólag a növényekre illetve a kerti bútorok elhelyezésére helyezzük a hangsúlyt, a végeredményt elnézve pedig hiányzik valami plusz, ami tökéletessé, igazán stílusossá, hívogatóvá teszi az egészet.

Ezért érdemes térkövezéssel foglalkozni

A megfelelő térkövezéssel, kerti járdák kirakásával, az anyagok és alakzatok megválasztásával igazán egyedivé és saját stílusunknak megfelelővé alakíthatjuk a kertet. Szép kontrasztot adhat vagy akár a teljes teret is uralhatja egy-egy kertépítéskor jól megválasztott burkolat.

A kerti járda tagolhatja, vagy össze is kötheti a kert részeit. Kiemelheti a természetességet, vagy rendezettséget adhat az összképnek. Használhatunk rusztikusabb, vagy egészen újszerű anyagokat is, fát, terméskövet, téglát, vagy térkövet. A színek, vagy színkombinációk és árnyalatok megválasztásánál a kerthez illő, vagy azt kiegészítő kontrasztos térköveket vagy járdalapokat is beépíthetünk a kertépítés során.

Akár a felhasználható anyagok természetét, színét, árnyalatait, vagy felhasználhatóságának sokszínűségét nézzük, a kerti járdák kialakítása során csak a képzeletünk szabhat határt! Rajtunk áll, hogy romantikus, kanyargós, kavicsos szegélyű utat tervezünk egy virágoskertbe, mediterrán térkővel borítjuk a leánderek között futó kerti ösvényt a kert végében található filagóriához, vagy erőteljes, nagy járdalapokkal és kaviccsal rakjuk ki a kerti közlekedőt.

Számtalan térkő közül választhatunk már, azonban a divatosság mellett érdemes a minőségre és a burkolatok tulajdonságaira is nagy hangsúlyt fektetni. Emellett fontos megemlíteni, hogy a térkövezési munkálatoknak a fagy és esőmentes, száraz idő a legjobb. További tippekért olvasd el a megoldásainkat a kertépítésről!

Amennyiben pedig felfrissítened kerted megjelenését vagy térkövezés előtt állsz, akkor látogass el telephelyünkre, ahol széles választékkal és szakmai tanácsokkal várunk!

Köves út a kertbenKanyargós kerti útBuja kert igényes térkővelElegáns térkő