Falazással először a földfelszín alatti épületrésznél találkozhatunk az építkezés során – amennyiben az épület rendelkezik ilyen traktussal.

Amikor a földfelszín alatti épületrész elkészül, akkor kezdődik a földszint falainak felépítése.

A falazat anyagának kiválasztása egy különösen fontos döntés, hiszen az építőanyag választás hosszú évekre meghatározza az épület minőségét. Függőleges határoló felületnek választhatjuk többek között a téglát, a pórusbetont vagy például a fát.
 
Az építőanyag választást alapvetően a szerkezettel szemben támasztott legfontosabb igényünk határozza meg: hőszigetelés, hőtartás, hangszigetelés, éghetőség, páraszabályozó képesség, stb.
A falak vastagságát az építőanyag minősége, a rajta nyugvó teher, a traktus mélység és az emeletmagasság határozzák meg. A falvastagság meghatározása elsősorban a statikai követelményektől függ, ám további számítások szükségesek a hővédelmi megfelelések megállapításához az építkezés során.
 
Ma már nem csak a “hagyományos” falazóhabarcs szolgálhat a falazat kötőanyagául. A csiszolt felületű téglákat akár a téglához kifejlesztett purhabbal is összerakhatjuk, jelentős időt és energiát takarítva meg ezzel.

 
 

Partnereink

wienerberger, falazás, házépítés, építőanyag, tégla, pécs   leier, tégla, falazás, építkezés    építőanyagok, falazás, építkezés, tégla

 

Tekintsd meg további megoldásainkat is! >>>