A fugázás során alapvető kérdés, hogy milyen területre kerül az anyag. Nem mindegy ugyanis, hogy a konyha fugázásáról beszélünk-e vagy mondjuk a fürdőszobánk felújításáról. Ráadásul a fürdőszoba esetén, azt is célszerű végiggondolni, hogy mennyire és milyen rendszerességgel éri közvetlenül a víz a fugázott felületet.

Nedves területen például vízlepergető fugát érdemes választani.

Burkolás során fontos kérdés még a dilatáció: a mozgási hézagokat mind a szerkezetben, majd a rá került burkolaton valamint az eltérő anyagú burkolatoknál, fal és padlócsatlakozásoknál dilatációs profillal vagy szilikonnal kell végigfuttatni. Ez a hőmérséklet vagy a külső erőhatások következtében történő térfogatváltozás miatt nélkülözhetetlen.

A fuga megválasztásánál érdemes azt is figyelembe venni, milyen mosó-tisztítószereket használunk előszeretettel, mert a cementes fugák általában lúgosak a tisztítószerek pedig savasak, ezért a túl töményen használt tisztítószertől károsodni fog a fuga.

A fugázás előtt fontos meggyőződni arról, hogy a burkolat alatti ragasztó és a ragasztás előtti kiegyenlítés teljesen kiszáradt. A száradási időt nagyban befolyásolja a használt ragasztó minősége is. Bővebb információkat a ragasztásról itt találsz.

 

 

Partnereink

   

Tekintsd meg további megoldásainkat is! >>>