A hőszigetelés több célt szolgál egyszerre: egyrészt megvéd a hideg ellen, másrészt csökkenti a káros fűtési melléktermékek mennyiségét, és az épület tartószerkezetét érő hőterhelést is. A hőterhelés csökkentésével mérsékli a tartószerkezetek hőmozgását és az állandó hőmérséklettel biztosítja az épület lakóinak komfortérzetét. Tehát amellett, hogy fűtés/hűtés miatt a környezetet érő káros hatást csökkenti, még hosszú távon javítja kényelmünket, mindennapjainkat.

Az építkezéskor, felújításkor kialakított megfelelő hőszigeteléssel nem csak a téli hőveszteség csökkenthető, így spórolva a fűtési költségeken, de a nyári meleg is mérséklődik, sőt elkerülhető lesz a hőhidak kialakulása és a páralecsapódás is. Ráadásul behozza az árát, hiszen a légkondicionáló ritkább használatával és a kevesebb fűtéssel még a pénztárcánkat is kíméli. Éppen ezért az építkezés, lakásfelújítás során érdemes hőszigetelni az épületet, épületrészt.

Alábbi blogcikkünkben bemutatjuk az EPS (hungarocell) és kőzetgyapot hőszigetelő rendszerekben rejlő lehetőségeket. Kattints ide a részletekért!

kőzetgyapot szigetelés

Hőszigetelés hallatán, azonban ne csak az épület függőleges határoló szerkeztei jussanak eszünkbe! A padozatban, a födémben valamint a magastetőkben alkalmazott hőszigetelés egyaránt fontos, hogy valóban csökkentsük épületünk környezetkárosító hatásait.

Mire figyeljünk a hőszigetelés során?
  • Energiahatékonysági szempontból kiemelten fontos a megfelelő és minőségi hőszigetelőanyagok, rendszerek alkalmazása.
  • Fontos a sorrend és megfelelő időjárási körülmények. A beépítésnek sem a forró nyári idő, sem a nagy hideg, szeles időjárás nem tesz jót.
  • Az anyagvásárlásnál során érdemes rendszerben gondolkodni, mivel a gyártók úgy fejlesztik ki termékeiket, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást, és így hosszú távon megbízhatóságot és védelmet nyújtsanak.

 

További kérdésekért keresd szaktanácsadóinkat telephelyünkön, vagy a weboldalunkon is felveheted velük a kapcsolatot!