A burkolatoknak két nagy csoportja van a melegburkolatok és a hidegburkolatok. A hidegburkoló anyagokra jellemző, hogy ellenállóbbak és keményebbek, ezzel szemben a melegburkolás során használt anyagok lágyabbak, változatosabban felhasználhatók a beltéri burkolás során.

Az otthon egyik legfontosabb dísze a padló, amely az esztétikai funkciója mellett tágíthatja a teret és meleg vagy modern hangulatot teremthet. 

Bár a hidegburkolás egyre nagyobb teret hódít, még mindig sokan részesítik előnyben a melegburkolás anyagait. A melegburkolatok ugyanis lágyabb hatást és kellemesebb hangulatot keltenek, ebből kifolyólag kiváló kiegészítői például a hálószobának és a nappalinak.

A melegburkolás anyagai

A melegburkolás során használt anyagokat két fő csoportba tudjuk osztani.

Az első csoportot a faburkolatok alkotják, mint például a parketta, mely egy hagyományos és klasszikus választás, ráadásul több féle színben, anyagban és méretben kapható burkolat. A lamella parketta egy vékonyabb anyag, mely leginkább a panellakások burkoló anyaga. A szalagparketta könnyen és gyorsan lerakható, ráadásul jó kopásállósággal is rendelkezik. A faburkolatok közé tartozik még a parafa is, amely remek hőszigetelő anyag és hosszú élettartammal rendelkezik.

A melegburkolási anyagok másik csoportját a PVC burkolatok, linóleumok és szőnyegek alkotják.

A PVC burkolatot műanyagból készítik, gyorsan lerakható, mindemellett könnyen formálható és tisztítható. A széles szín-és mintaválasztéknak köszönhetően bármilyen stílusú vagy funkciójú helyiség burkolására alkalmas. A linóleum természetes anyagokból, mint például lenolajból vagy gyantából készül, ezért igazán környezetbarát megoldás. Jó hőszigeteléssel bír és sokoldalúan telepíthető burkolat. A linóleum padló ráadásul a nagy igénybevételnek kitett helyiségekben is remek választás, így például kiváló padlóburkolat a konyhában, előszobákban és irodai helyiségekben.

Az, hogy a melegburkolás során milyen burkolati anyagot választunk csak az elképzelésünktől és stílusunktól függ, ugyanakkor fontos tudni, hogy a választott burkolat alapjaiban meghatározza a lakás helyiségeinek a hangulatát.

Kínálatunkban számos minőségi burkolatgyártó termékei megtalálhatók.

Mire érdemes figyelni a burkolat választás során?

A melegburkoláshoz használt anyag választása során érdemes odafigyelni a kopásállóságra, mivel otthonunkban a mindennapok során a különböző lapok gyakori terhelésnek vannak kitéve. A kopásállóság a melegburkolatok esetében az AC osztályozás által mérhető (minél nagyobb ez az érték, annál jobb a kopásállóság). Hosszútávon a gyengébb minőségű burkolólapok könnyebben megkopnak, amelynek következtében fakóvá válhatnak.

A legújabb és legkorszerűbb laminált padlóknak a mai rohanó világunkban, nem elég trendinek lennie, hanem komoly igénybevételnek is meg kell megfelelnie. Mindezen szempontok figyelembevételével dolgoztuk ki laminált burkolat katalógusunkat, melyben biztosan megtalálod álmaid padlóját!
Melegburkoláshoz kapcsolódó laminált katalógusunkat ide kattitnva találod.

Ha további kérdéseid vannak a melegburkolással kapcsolatban, akkor keresd szaktanácsadóinkat online vagy telephelyünkön!