Akár építkezés, akár lakásfelújítás előtt állsz, a ragasztás fontos szerepet játszik az alapozási munkálatoktól kezdve a fugázásig egyaránt.

Ráadásul az építőipari ragasztókra egyre nagyobb mennyiségben van szükség, mivel egyre több problémára jelentenek hatékony megoldást.

Ahhoz, hogy eredményesen végezd el a kötési munkálatokat, eltérő ragasztás technológiát kell alkalmazni a különféle szerkezeti anyagokhoz. Nem mindegy például, hogy egyes burkolóanyagok, fémek, üvegek vagy éppen műanyagok kötése során milyen állagú ragasztóanyagot használsz, mivel a folyékony és a szilárd ragasztók, valamint a ragasztópaszták is más-más kémiai reakciót kiváltva működnek.

 

Ha a megfelelő anyagokat választod ki, akkor a kivitelezés is egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb lehet.

Ebben nyújt nagy segítséget ragasztástechnikai katalógusunk, mely széles termékválasztékot biztosít mind az előkészítés, mind a ragasztás, mind a fugázás tevékenységeihez.

Ragasztás az előkészítés során

Az előkészítés egyik legfontosabb lépése az alapozás. Ez segíti a ragasztó megtapadását, valamint az alapozó beton vagy vakolat felső rétegébe szívódva egyenletes nedvszívást biztosít.
Érdemes tisztában lenni az alapozni/burkolni kívánt helyiség jellemzőivel, mivel ahhoz, hogy a burkolni kívánt felület hosszú élettartamú legyen, fontos a megfelelő burkolatragasztó kiválasztására figyelni. 

fugázás előtt fontos meggyőződni arról, hogy a burkolat alatti ragasztó és a ragasztás előtti kiegyenlítés teljesen kiszáradt. A száradási időt jelentősen befolyásolják az építéshelyi körülmények, illetve a használt ragasztó és a lap szívóképessége is.

Olvasd el ragasztási tanácsainkat blogcikkünkben