tetőfedés

Tetőfedési tanácsok

Az építkezés során a megfelelően megtervezett, majd minőségi építőanyagok segítségével kivitelezett tetőfedés nagyban hozzájárul az épületünk védelméhez. Ráadásul, a tetőfedés nem csak funkcionalítás szempontjából fontos egy épületnél, hanem a végeredménye impozáns és igen fontos épületrészként ad keretet az otthonunknak.

A tető elsősorban az időjárás elleni védelmet szolgálja, hiszen a csapadék, a szél és az egyéb időjárási viszontagságok ellen főként ez az épületszerkezet nyújt védelmet, így a tetőfedés pontos és precíz munkát kíván meg. Ezen túlmenően azonban esztétikai szempontból is jelentős, hiszen ez az épületek “koronája”

Ha tetőcserébe vagy felújításba vágsz, akkor fontos a hosszú távú tervezés, így érdemes a biztonságot, a szakértelmet, valamint a minőségi tetőfedéshez szükséges anyagokat előnyben részesíteni.

Blogbejegyzésünkben hasznos tanácsokat adunk, ha tetőfelújítás előtt állsz. Olvasd el tippjeinket ide kattintva!

beton tetőcserép

A tetőfedésnél az anyagokat tekintve számos lehetőség közül lehet választani: kerámia, beton, szálcement (pala), zsindely, stb. A döntés meghozatalakor célszerű figyelembe venni az időjárással viszontagságaival szembeni ellenállóképességet. Szél, eső, fagy, UV sugárzás (színtartósság) és ehhez hasonló környezeti hatások érik nap min nap a tetőfedőanyagot. Ennek tudatában érdemes kiválasztani a megfelelő tetőcserepet, a tartós építőanyagot a tetőfedéshez.
A kínálatunkban többek között megtalálható a Tondach, a Bramac és a Creaton gyártó termékei, amelyek maximális minőséget biztosítanak a tetőfedés során használt anyagoknál.

Alábbi cikkünkben bemutatjuk a beton és kerámia tetőcserépben rejlő lehetőségeket. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints ide!

A tetőfelújítás során javasolt nem csak a tetőfedés anyagára gondolni, hanem komplexen a kiegészítőkre is. A legjobb és legbiztosabb megoldás, ha komplett tetőrendszert választasz. Erre remek lehetőség, ha egy adott gyártó tetőcserepeit és a mellé kínált rendszerelemeket használod a tetőfelújítás során, mivel ez esetben új tetőnk garantáltan időtálló és tartós lesz, így hosszú távon nem kell újra tetőfedéssel bajlódnod.

A tetőfedést megelőzően gyűjtsünk minél több információt, amely megkönnyíti majd az anyagok kiválasztását. Magát a tetőfedési folyamat különböző lépéseit, viszont mindenképp bízzuk hozzáértő szakemberekre!

 

Amennyiben kérdésed van a tetőfedéssel kapcsolatban, keresd munkatársainkat online vagy telephelyünkön!