tetőfelújítás

Az építkezés során a megfelelően megtervezett, majd minőségi építőanyagok segítségével kivitelezett tető nagyban hozzájárul épületünk védelméhez. Ráadásul, a tetőfedés nem csak funkciójával járul hozzá az épületekhez, hanem a végeredménye a megjelenés szempontból is igen fontos épületrészt ad.

A tető elsősorban az időjárás elleni védelmet szolgálja, hiszen a csapadék, a szél és az egyéb időjárási viszontagságok ellen főként ez az épületszerkezet nyújt védelmet. Ezen túlmenően azonban esztétikai szempontból is jelentős, hiszen ez az épületek “koronája”

Ha tetőcserébe vagy felújításba vágsz, akkor fontos a hosszú távú tervezés, így érdemes a biztonságot, a szakértelmet, valamint a minőségi tetőfedő anyagokat előnyben részesíteni.

Blogbejegyzésünkben hasznos tanácsokat adunk, ha tetőfelújítás előtt állsz. Olvasd el tippjeinket ide kattintva!

beton tetőcserép

Anyagát tekintve itt is számos lehetőség közül lehet választani: kerámia, beton, szálcement (pala), zsindely, stb. A döntés meghozatalakor célszerű figyelembe venni az időjárással viszontagságaival szembeni ellenállóképességet. Szél, eső, fagy, UV sugárzás (színtartósság) és ehhez hasonló környezeti hatások érik nap min nap a tetőfedőanyagot. Ennek tudatában érdemes kiválasztani a megfelelő tetőcserepet, a tartós építőanyagot a tetőfedéshez.

Alábbi cikkünkben bemutatjuk a beton és kerámia tetőcserépben rejlő lehetőségeket. Kattints ide a részletekért!

A tetőfelújítás során javasolt nem csak a tetőfedés anyagára gondolni, hanem komplexen a kiegészítőkre is. A legjobb és legbiztosabb megoldás, ha komplett tetőrendszert választasz. Erre remek lehetőség, ha egy adott gyártó tetőcserepeit és a mellé kínált rendszerelemeket használod a tetőfelújítás során, mivel ez esetben új tetőnk garantáltan időtálló és tartós lesz.

Amennyiben kérdésed van a tetőfedéssel kapcsolatban, keresd munkatársainkat online vagy telephelyünkön!