Loading...

Boróka vízzel higítható parkettlakk

Loading...

Felhasználóbarát, vízzel hígítható lakk. Filmje selyemfényű, magas keménységű, kopásálló, vízálló.

Felületi megjelenés selyemfényű, egyenletes lakkréteg
Száradási idő 2-3 óra
Átfesthetőség 2-3 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi 12 hónapig
Alkalmazás ecsettel, lakkhengerrel
Javasolt rétegszám parkettára 3 réteg, egyéb fafelületre 2 réteg
Higítás első rétegnél max. 5% vízzel
Kiadósság 10-12 m2/liter egy rétegben

Alkalmazási terület

Beltéri fafelületek -parketta, lambéria, kisbútorok-lakkozására alkalmas. Natúr fafelületekre, pácolással színezettfelületekre és Boróka fabevonó lazúrral festett felületre isalkalmazható.

Alkalmazás

ecsettel, lakkhengerrel

Felhasználás

Gondosan csiszolt, portalanított, viasz- és gyantamentesszáraz fafelületre használható. Felhordás előtt a lakkot jól össze kellkeverni. Parkettára ecsettel, lakkhengerrel három egyenletes rétegbenkell felfesteni 2-3 óra száradási ido közbeiktatásával. Az első rétegfelvitele előtt célszerű a lakkot max. 5% vízzel hígítani. A harmadikréteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finom csiszolópapírralmegcsiszolni. Különböző natúr vagy színezett felületek (lambéria, bútor)lakkozásához hígítás nem szükséges és két réteg felhordása elegendő.Közben finom csiszolás ajánlatos. Ha a natúr felületet színezni isszeretnénk, a parkettlakk felhordása előtt Boróka fabevonó lazúrralállítsuk be a kívánt színt 1-2 réteg felhordásával és a megfelelőszáradás után lakkozzuk a felületet 2 rétegben. A lakkozott felület azutolsó réteg felvitelétől számított 1 nap után igénybe vehető. 10°C-nálalacsonyabb hőmérsékletű felületen a lakkozás nem ajánlott. Munkavégzésután a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni. Használat után azedényt gondosan le kell zárni. A lakk maradéka az eredeti edényben afelhasználhatósági idő lejártáig tovább tárolható.

Összetétel

poliuretán diszperzió, festékadditív, víz

Választék

1 és 2,5 literes fémdobozban kapható.

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes!

Veszélyesanyag-tartalom

N-metil-2-pirrolidon max. 7% Trimetilamin max. 0,9%

Szabályozási tájékoztatás

R 36/37/38 Szem- és bőrizgató hatású, izgatja a légutakat S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást S 37/39 Megfelelő védőkesztyűt és arc-/szemvédőt kell viselni S 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható S 56 Az anyagot és edényzetét veszélyes-, vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni

Veszély jelzés

Xi Irritatív

Szakvélemény

MERT 0096/F/2000