Loading...

Policolor diszperziós homlozati nemesvakolat

Loading...

Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolat korszerű, kiválóidőjárásállóságú felületet biztosít, amely aktív hatóanyagainakköszönhetően nem algásodik, penészedik, kedvezőtlen körülményeketbiztosít a zuzmók növekedésének.

Felületi megjelenés matt, rusztikus, fehér és színes
Száradási idő 20°C-on: kb. 24 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi 12 hónapig
Alkalmazás rozsdamentes acélsimítóval, szóróberendezéssel
Higítás nem szükséges
Kiadósság 1 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra): 1,6 kg/m2, 1,5 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra)

Alkalmazási terület

Épülethomlokzatok, falfelületek, továbbá egyéb kül- ésbeltéri vakolt és betonfelületek bevonására, valamint a Policolorhőszigetelő rendszer záró rétegeként a díszítő bevonat kialakításáraalkalmazható.

Alkalmazás

rozsdamentes acélsimítóval, szóróberendezéssel

Felhasználás

Simított vakolatra vékonyvakolatként való felhasználásnál afalfelületnek tisztának, száraznak kell lennie. A felületről a port és alaza, málló részeket el kell távolítani. Első rétegben Inntalerdiszperziós mélyalapozót alkalmazzunk. Ezután a a tökéletes fedésbiztosítására a vakolatok alá először a megfelelő színre színezettPolicolor vékonyvakolat alapozó használatát javasoljuk. Majd 2-4 óraszáradási idő után hordjuk fel a Policolor diszperziós nemesvakolatot. APolicolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként történő alkalmazásnál afelületre először ragasszuk fel a polisztirol táblákat, majd hordjuk fela ragasztóhabarcsot, ezután ágyazzuk be az üvegszövetet és fessük le avékonyvakolat alapozóval. Erre a rétegre hordjuk fel a Policolordiszperziós homlokzati nemesvakolatot. Hőszigetelő rendszer kialakításasorán sötét színű nemesvakolatot csak kis felületen alkalmazzunk, merterős napsütés hatására a hoszigetelő rendszer túlzott felmelegedésétokozhatja, ami annak élettartalmát lerövidíti. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást aszemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentesacélsimítóval, illetve megfelelő szóróberendezéssel. A kívánt struktúráta még nedves vakolaton alakítsuk ki műanyag simítóval.Egybefüggőfelületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy nekeletkezzen munkahézag. Szükség esetén Inntaler homlokzat diszperziósfalfestékkel átfesthető. Felhordani +5°C és +25°C közötti levegő-ésfalhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben illetve erősen párásidőben kerüljük a vakolat felhordását. Munkavégzés után a szerszámokatvízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt vakolat már csakagresszív oldószerrel távolítható el.

Összetétel

műanyag diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, víz, festékadditív

Érdekességek

Mi a Ton in ton?Ez azt jelenti, hogy egy válogatott színskála színei megtalálhatók ahomlokzatfestékek, a nemesvakolatok, a lábazatfestékek és akerítésfestékek között is. Ezért a Ton in ton rendszerben előállítottfestékek színeinek segítségével jóval egyszerűbb összhangot teremteni akülönféle felületek színei között. A Ton in ton logót minden Ton in tonrendszerben gyártott termékünk mellett feltüntettük, hogy megkönnyítsük aválasztást.Poli-Farbe Ton in ton, összhang a falakon.

Választék

A POLI-FARBE, NCS, COLOUR HARMONY, RAL színkártyák alapjánrendelhető. 15 és 25 kg-os műanyag vödörben kapható.

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes!

Szabályozási tájékoztatás

S 1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást

Biztonsági adatok

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést. Gőzeit ne lélegezzük be.

Szakvélemény

ÉMI A-175/2004