HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

HÍREK

Csúszásmentes környezet

<<< vissza
 
2016.12.14

A téli időszak nem csak az ünnepi készülődésről szól, hiszen a hideg időjárás miatt a ház körüli teendők is megszaporodnak. Az egyik legfontosabb feladatunk ilyenkor a csúszásmentes környezet biztosítása!

Csúszásmentes környezetA havazás vagy a jeges útburkolatok, nem csak az autós forgalomban okoznak fennakadást és intenek fokozott odafigyelésre, hanem a gyalogos közelekedésben is. Ilyenkor nagyon fontos, hogy mi is ügyeljünk, a házunk környékére, hiszen biztosan számunkra is bosszúságot okoz, ha a járdán esetleg a mély hóban kell taposnunk, vagy a jeges úton kell egyensúlyoznunk.

 

Ha ügyelünk a házunk környékére a csúszásmentes környezetre a járókelők is hálásak lesznek, és mi is biztonságban tudhatjuk a családunkat. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlanok csúszásmentesítése a tulajdonosok kötelezettsége.

Környezet és költségkímélő megoldás, ha a jeges felületet homokkal,a barkácsolásból visszamaradt faforgáccsal, vagy akár hamuval szórjuk be. A tökéletes csúszásmentességhez, használhatunk olyan anyagokat is, amelyek a jég olvadását is elősegítik, azonban ügyelni kell arra, hogy a növényekre káros anyagokat, pl. konyhasót nem lehet alkalmazni.

Fontos még arra is figyelni, hogy ha a jég kicsit megolvad, akkor érdemes lapáttal letolni a járdáról, hogy éjszaka ne tudjon újra visszafagyni. Természetesen a hó lapátolása után is érdemes a felületet lekezelni csúszásmentesítő anyagokkal, még akkor is ha kisebb mértékű volt a havazás. Itt is tartsuk szem előtt, hogy a latyakos útfelület szintén csúszós lehet, ami pedig több csúszásmentesítő anyagot is igényel.

 

Fontos már az építkezés során is szem előtt tartani a téli fagyokat, és olyan alapanyagokat választani, amik ellenállnak az időjárásnak. Például a teraszra, erkélyre érdemes jól megválasztani a burkolóanyagot. De persze már az alapozáskor fontos figyelni arra, hogy a talajvíz, vagy az olvadások következtében ne ázzon be a ház, ne süllyedjen meg.

 

Ha kérdésed lenne az időjárásálló minőségi építőanyagokról keresd bátran munkatársainkat!