HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek   7:00-17:00
Szombat 7:00-12:00
Vasárnap Zárva
______________________

ÜNNEPI NYITVATARTÁS:

Utolsó nyitvatartási nap: 
2017.12.22. 12:00-ig

Zárva vagyunk: 
2017.12.23 - 2018.01.01.

Nyitás: 2018.01.02. 07:00-kor

 

HÍREK

10+3 energiatakarékossági tipp otthonodba!

<<< vissza
 
2017.10.09

Összegyűjtöttünk nektek 10+3 meghökkentő energiatakarékos tippet és megoldást, hogyan spórolhatunk pénzt és energiát!

1. Laptop vagy asztali számítógép

Az új "mindig" jobb! Tudtad, hogy egy Laptop átlagosan 72%-kal kevesebb elektromos áramot fogyaszt, mint egy asztali számítógép?

Ígyhát nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy aki Laptopot használ, az nemcsak a környezetét, de még a pénztárcáját is kíméli! 

2. Kapcsold le a villanyt!

Akár rövidebb, akár hosszabb időre is hagyod el a helyiséget, kapcsold le a villanyt! A feleslegesen fennhagyott világítás év végén akár több tízezreket is jelenthet büdzsédből!

3. Zárd el a csapot!

Sokunknak új információ, hogy a csepegő csappal naponta akár 17 liter, évente pedig akár 6 000 liter víz is elfolyhat veszendőbe. Összehasonlításképp egy plussz információ: iváshoz és főzéshez kb. 4 liter vízre van szükségünk naponta.

Az állandó feleslegesen folyó csepegés a pénztárcánkat is koptatja, így ha csöpögő csappal találkozunk otthonunkban, ideje minél előbb lecserélni.

Mind emellett jó tudni még azt is, hogy a régi, magasnyomású zuhanyfejek sokkal több vizet használnak, mint a modern, víztakarékosabb változatok, melyek az új kialakításuknak köszönhetően eloszlatják a vízsugarat, és levegővel kombinálják azt. A zuhanyfej lecserélésével személyenként akár 15 liter vizet is spórolhatunk naponta!

Tovább a fürdőszobai megoldásokhoz!

4. Szigetelj okosan!

A nem megfelelően csukódó és záródó ablakokon, ajtókon kiszökik a meleg.

Ellenőrizd, hogyan szigetelnek nyílászáróid!

Tippünk, hogy egy zárt állapotban egy gyertyával állj meg nyílászáróid előtt, ha a gyertya lángja mozog, akkor itt az idő a szigetelés korszerűsítésére! 

Tovább a szigetelési megoldásokhoz! >>>

5. Főzz okosan!

Tudtad, hogy ha a főzőlap nagyobb, mint a fazék, elszökik a meleg a lábas mellett. Amennyiben az étel elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, egy kuktafedővel időt és energiát is spórolhatsz. 

6. A sötétség hosszú távon is kifizetődő!

Az éjszakára lekapcsolt világítással két legyet üthetsz egy csapásra! Nemcsak, hogy megtakaríthatsz energiafogyasztásodon, de még a saját és családod alvásminőségén is javíthatsz!

A kisgyermekes családok esetében pedig válasszuk inkább az energiatakarékos LED-es világításokat. Jó tudni, hogy a régi villanykörték csak 5 % energiát alakítanak át fénnyé! A többit meleggé alakítják, ezért célszerű LED-, illetve egyéb energiatakarékos fényforrásokat használni. 

7. Mindennek 2 oldala van!

Használd a nyomtatóban lévő papír mindkét oldalát! Ezzel nemcsak a környezetedet véded, de még a papír-írószer boltban is kevesebbet kell majd költened! 

8. Kapcsold ki!

Sok áramot és pénzt spórolhatsz vele, ha az éppen nem használatos eszközöket, mint például a TV, számítógép, mikro, mosógép... kikapcsolod.

Nem is gondolunk bele, hogy a sima "stand by" üzemódnak is mekkora fogyasztása van.

9. Húzd ki a töltőt!

Sokan azt hiszik, hogy a töltők csak akkor fogyasztanak áramot, ha éppen csatlakoztatva vannak.. de sajnos nem! A töltő egészen addig vesz fel áramot, míg az a konnektorban van! Hiába van "üresjáratban", mégis fogyaszt.

Húzzok ki az összes töltőt ami a házban van, és használjuk mindig csak addig amíg szükség van rá, hogy feltöltse készülékeinket!

10. Újratöltés!

Haszáljuk a már megszokott egyszerhasználatos elemek helyett akkumlátorokat.

Ezek nagy része még útközben napelemes töltővel is feltölthető, hosszú távon árban is kedvezőbbek, és még energiát is spórolunk vele környezetünk számára.

10+1. Bevásárlás 2 keréken!

Végezzük a kisebb bevásárlásokat kerékpárral autó helyett!

Így nem csak, üzemanyagot és pénzt is spórolhatunk, ami által óvjuk környezetünket, de még testi-lelki egészségünknek is kedvezünk. 

10+2. Hozd ki a maximumot a tárolásból!

A jó tárolás = a pénzspórolással! Sokan nem tudják, hogy a hűtőszekrény optimális tárolási hőmérséklete 6-8 fok. Minél hidegebben tartjuk a hűtőszekrényt és a fagyasztóládákat, annál több áramot fogasztanak.

Sokan 2-4 fok körüli hőmérsékletre állítják a szekrényt, ami sem az ételeknek, sem energiafogyasztásnak nem ideális. Állítsuk feljebb a hőfokot, és ha kell akár ellenőrizzük időnként hőmérővel is azt!

10+3. Hasznosítsd az esővizet!

Ha otthonodban összegyűjtöd az esővizet, akkor azt később sokmindenre tudod hasznosítani, például nem kell majd a vezetékes vizet használnod az öntözéshez.

Ha további kertépítési megoldásokra és praktikákra lenne szükséged, akkor kattints ide!

Amennyiben további kérdésed merülne fel, vagy szakmai tanácsra lenne szükséged, vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot!

 

Vissza <<<