Sok esetben megoldás lehet otthonunk átrendezése, vagy függő lámpatest lecserélése egy több és erősebb izzót tartalmazó lámpára.Azonban az is előfordulhat, hogy mind ez kevés! Nézzük csak, mit tehetünk ilyenkor?

Álmenyezetbe rejtett fényforrás

Az álmenyezetek kialakítása általában egybefügg a kívánt fényhatások kialakításának metódusával. A menyezet készülhet különböző anyagokból is, mint például egy kazettás álmenyezet, gipszkarton, polisztirol, vagy akár más könnyű szerkezeti lapok.

Ahhoz, hogy kreatív álmennyezeti világítást érhessünk el a lakásfelújítás során, olyan világítási megoldásokat kell keresnünk, melyek vagy az álmennyezet síkjába kerülnek beépítésre, vagy akár teljesen rejtve. Ez természetesen lehet indirekt, de adhatnak szórt fényt is igénytől és a kívánt hatástól függően.

Fényforrások: csak kreatívan! Fényforrások: csak kreatívan!

Led szalagok használata

Hála a gyors és intenzív fejlődésnek, manapság már nemcsak energiatakarékos ledek léteznek, amelynek szinte elenyésző az áramfogyasztása, hanem minden már méretét tekintve is egyre kevesebb helyet igényelnek!

Léteznek már parányi méretű led lámpák és led szalagok is. Ezek a szalagok szinte alig centis szélességűek és bármilyen hosszúságban vásárolhatóak.

Szinte el sem hisszük, hogy képesek lesznek fényt, illetve elegendő fényt kibocsájtani. Remekül elrejthetőek gipszkarton alá a lakásfelújítás alkalmával, de falra is ragaszthatóak, amennyiben hangulatvilágítást szeretnénk elérni fürdőszobánkban akár a csempék közé is illeszthetőek.

Ráadásul már szinte minden színben elérhetőek!

Fényforrások: csak kreatívan!

Sín megoldások

Amennyiben a feljebb említett lehetőségek nem állnak rendelkezésünkre, vagy valami másra vágyunk, akkor igazán remek megoldást nyújthatnak a felületre szerelhető sín megoldások. Ez esetben nagy előny lehet, hogy a lakásfelújítás befejeztével is bármikor mozgathatóak és variálhatóak a világító testek! Fontos kiemelni, hogy ennél a megoldásnál nemcsak, hogy tartószerkezeti szerepet töltenek be, hanem az áramellátásért is felelősek.

Fényforrások: csak kreatívan!

Amennyiben további kérdésetek merülne fel, itt vehetitek fel munkatársainkkal a kapcsolatot!

Képek forrása: Pinterest