Újítsuk meg kertünk a növényeit! Ezt a kertépítés során új növények ültetése mellett a régiek „elrendezésével” is megtehetjük, így a zsúfolt, buja kert helyett egy kellemes, szellős teret kapunk. Ha növényeket helyezünk át vagy ültetünk, törekedjünk arra, hogy kisebb csoportokban, például hármasával ültessük el a kis cserjéket, egynyári vagy évelő növényeket. Így sokkal rendezettebb látványt adnak majd a kertünknek, mint önmagukban.
 
Dobjuk fel a kertet ágyásszegéllyel! Számtalan lehetőség közül választhatunk kertépítéskor, akár kavicsokkal is kirakhatjuk, akár egy kis „kerítést” is felhúzhatunk az ágyás köré, ami jobban kiemeli a kert bizonyos részeit és egyedivé varázsolja azt.
 
Különleges ágyásszegélyek 
Forrás: Pinterest
 
A mutatós és ápolt gyep titka a nyírás! Bizony, ennek a rendszeressége sokat segít abban, hogy az áhított látványban gyönyörködhessünk kertünkben. Persze nem szabad elfelejteni a rendszeres öntözést és a tápanyagok pótlását sem. A gondozott gyep pedig új színben tünteti majd fel kertünket!
 
Metszés és zöldhajtások válogatása: gondoljunk a jövőre és nyár elején gondozzuk például gyümölcsfáinkat! A rossz irányba megnőtt, vagy fejlődött hajtások eltávolítása jövőre meghozza a gyümölcsét (szó szerint). Ráadásul ápoltabb is lesz tőle a kert összképe.
 
Játszunk a kiegészítőkkel! Látványos virágcserepek például gumicsizmából, vagy néhány hangulatos fényforrás kellemes atmoszférát varázsol a kertbe.
 
Dobd fel a kerted különelges kiegészítőkkel!
Forrás: Pinterest, letaker.hu
+1 tipp: A kert körüli munkálatok az egészségre is kiváló hatással vannak! Svéd kutatók szerint csökkenthető az agyvérzés és a szívroham kockázata, amennyiben az ülőmunka mellett, a kertben is aktívan tevékenykedünk.
 
 
Élvezzük tehát a kertünkben töltött időt, a kertépítést és gondozzuk a kertet kreatívan, hiszen ez nem csak szebbé varázsolja a környezetünket, hanem még az egészségünkre is jótékony hatással vannak.