Az állatbarát fürdőszoba nagyszerű módja annak, hogy szőrös (vagy nem szőrös) barátaink biztonságban és kényelmesen érezzék magukat. Az állatbarát hely kialakításához azonban többre van szükség, mint néhány fekhely és játék megvásárlására. Be kell fektetnie olyan bútorokba is, amelyeket kifejezetten úgy terveztek, hogy állatbiztosak legyenek. Íme az útmutató arról, hogyan lehet a fürdőszobát állatbaráttá tenni a megfelelő bútorokkal és a gondos tervezéssel.

Mi az az állatbiztos fürdőszobabútor?
 

Az állatbiztos fürdőszobabútort kedvenced biztonságát és kényelmét szem előtt tartva tervezik. Tartós anyagokból készül, amely ellenáll a karmok és fogak mechanikus behatásainak. Ezenkívül lekerekített élekkel rendelkezik, hogy megakadályozza a sérüléseket. Ezen bútorok olyan funkciókkal is bírnak, amelyek megkönnyítik kedvenced számára a bútorokhoz való hozzáférést, például lépcsőket és rámpákat.

A legfontosabb szempont, hogy könnyen tisztítható és karbantartható anyagokból készüljön. Ez különösen fontos a magas páratartalmú fürdőkben.

Hüllőtől a tacskóig, egyéni igények

 

Az állatbarát fürdőszoba kialakításánál fontos, hogy kedvenced igényeinek megfelelően épüljön fel. Íme néhány ötlet különböző típusú háziállatok számára:

Kutyák esetében keress olyan bútorokat, amelyek erősek és biztonságosak, például megemelt ágyat vagy emelvény is részét képezi. Hozzáadhatsz egy zsámolyt is, így kutyád könnyen tud fel-le közlekedni. A Hansgrohe DogShower zuhanyfeje segítségével igazi wellness élményt varázsolhatsz kutyusod számára.

A macskák számára megnyugtató lehet egy párnázott fekvőhely, de ha fürdetésről van szó, legyünk elővigyázatosak. A cicáknak nem barátja a víz és könnyen válhatunk a gazdiból kaparófává.

A madártartók háziállatuk kíséretében nem töltenek túl sok időt a fürdőben. Inkább a tollas barát „lakásának” tisztántartása lehet szempont. Erre a célra a zuhanykabinok vagy épített zuhanyzók nyújthatnak kényelmes megoldást illetve, ha olyan fürdőszobabútort választunk, amire el tudjuk helyezni a méretes kalitkát.

Jól jön egy magasnyomású mosó a háznál, ezzel nem csak a térkő, de krokodilod háta is tisztán tartható! (Kérlek ne próbáld ki otthon!) A Nílus rettegett ragadozó rémeit remélhetőleg nem tartja senki kedvencként otthonában, de terráriumot, akváriumot és benne különféle élőlényeket bizonyosan sokan. Az ő otthonukat is időről időre ki kell takarítani. Tervezzünk a folyamattal a fürdőszobánk építése során. Alakítsunk ki olyan vízvételi pontokat, amikhez akár vödrökkel is kényelmesen hozzáférünk és nem úsztatjuk el az egész helyiséget.

 

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő háziállat-biztos fürdőszobabútort?

  • Strapabíró legyen!
  • Igazodjon kedvencünk igényeihez!
  • Könnyen tisztíthatók legyenek!
    A rozsdamentes acél, alumínium és műanyag, jól bírják a párát és könnyen tisztíthatóak.
  • Végül vedd figyelembe a bútor stílusát. Meg kell egyeznie a fürdőszoba általános kialakításával, és ki kell egészítenie a többi berendezést és szerelvényt. Végtére is nem azért terveztetted meg fürdőszobád látványtervét, hogy ezen múljon az áhított összkép.

Tippek az állatbiztos fürdőszobai bútorok gondozásához

 

A háziállat-biztos fürdőszobabútorok gondozása fontos, hogy hosszú ideig szolgálja kedvenced tisztasági rutinját. Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy házi kedvence számára tiszta és higiénikus. kerüld az erős tisztítószereket, ezek könnyedén károsíthatják fürdőd bármely bútorát. Rendszeres és alapos fertőtlenítés, kímélő anyaghasználattal sokkal célravezetőbb.

 

Házi kedvenceink gondozására alkalmas fürdő kialakítása okos és előrelátó gondolat. Az elsődleges szempont az legyen, hogy biztonságban érezzék magukat.  Ügyeljen arra, hogy megfelelő méretű bútorokat válassz, amik könnyen tisztítható és karbantartható anyagokból készültek, és amelyek illeszkednek fürdőszobád megjelenéséhez.
Ezenkívül gondoskodj a bútorok rendszeres tisztításáról és karbantartásáról, hogy állatbarát fürdőszobád tiszta és higiénikus legyen.