A havazás vagy a jeges útburkolatok, nem csak az autós forgalomban okoznak fennakadást és intenek fokozott odafigyelésre, hanem a gyalogos közelekedésben is. A téli időszakban fontos, hogy mi is ügyeljünk, a házunk környékére, hiszen biztosan számunkra is bosszúságot okoz, ha a járdán esetleg a mély hóban kell taposnunk, vagy a jeges úton kell egyensúlyoznunk.

Ha ügyelünk a házunk környékére a csúszásmentes környezetre a járókelők is hálásak lesznek, és mi is biztonságban tudhatjuk a családunkat. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlanok csúszásmentesítése a tulajdonosok kötelezettsége.

Környezet és költségkímélő megoldás, ha a jeges felületet homokkal, a barkácsolásból visszamaradt faforgáccsal, vagy akár hamuval szórjuk be. A tökéletes csúszásmentességhez, használhatunk olyan anyagokat is, amelyek a jég olvadását is elősegítik, azonban ügyelni kell arra, hogy a növényekre káros anyagokat, pl. konyhasót nem lehet alkalmazni.

Fontos még arra is figyelni, hogy ha a jég kicsit megolvad, akkor érdemes lapáttal letolni a járdáról, hogy éjszaka ne tudjon újra visszafagyni. Természetesen a hó lapátolása után is érdemes a felületet lekezelni csúszásmentesítő anyagokkal, még akkor is ha kisebb mértékű volt a havazás. Itt is tartsuk szem előtt, hogy a latyakos útfelület szintén csúszós lehet, ami pedig több csúszásmentesítő anyagot is igényel.

Fontos már az építkezés során is szem előtt tartani a téli fagyokat, és olyan alapanyagokat választani, amik ellenállnak az időjárásnak. Például a teraszra, erkélyre érdemes jól megválasztani a burkolóanyagot. De persze már az alapozáskor fontos figyelni arra, hogy a talajvíz, vagy az olvadások következtében ne ázzon be a ház, ne süllyedjen meg.

Ha kérdésed lenne az időjárásálló minőségi építőanyagokról keresd bátran munkatársainkat!