Az EPS szigetelés az épületek hőszigetelésének egyik legköltséghatékonyabb és leg elterjedtebb módja. Az anyag készítése során nagyon apró légbuborékok keletkeznek, amik a jó hőszigetelést biztosítják, így az EPS hőszigetelő tulajdonságait a legjobbak közé emelik. A cellás szerkezetű keményhab alaktartó, így nem zsugorodik vagy deformálódik, és hosszú idő elteltével sem változnak energetikai tulajdonságai. Az EPS szigetelőanyagok azonban nem csak a jó hőszigetelő tulajdonságaik miatt népszerű választás, hanem egyszerű felhasználhatósága is növeli népszerűségét.

 

Széles felhasználhatóság

Az EPS szigetelés számos felhasználási területen alkalmazható, az épületek számos részén használják, beleértve a homlokzatok vagy padlók hőszigetelésére. A legelterjedtebb EPS 80 és EPS 100. A változó nyomófeszültségű táblák különböző felhasználási területekhez igazított tulajdonságokkal és kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek.

 

Az EPS szigetelés nem csak költséghatékony megoldás, hanem hozzájárul az épületek energiahatékonyságának növeléséhez is. Az energiahatékony építési megoldások alkalmazása növeli az épületek hatékonyságát, csökkenti az energiafogyasztást és segít a környezeti viszontagságok csökkentésében. Az EPS szigetelés használata csökkenti az épület energiafogyasztását, ami hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet az energia számlákon. Emellett az EPS szigetelésnek az a nagy előnye, hogy egyszerűen és gyorsan telepíthető, így a költségek tovább csökkenthetők.

 

Csak új építésű házak esetén?

Az EPS szigetelés alkalmazása előnyös lehet mind új építkezéseknél, mind a már meglévő épületek felújításakor. Az energiahatékonyság mellett az EPS szigetelésnek számos további előnye is van. Az EPS szigetelés alaktartó, így biztosítja az épület hőszigetelési rendszerének stabilitását hosszú időn keresztül. Emellett az EPS szigetelés tartós, így hosszú távra szolgálja energetikai célkitűzéseinket.

Télen fűt, nyáron hűt

Mivel az EPS szigetelés csökkenti az épület hőveszteségét a téli hónapokban, valamint csökkenti az épület hőfelvételét a nyári hónapokban. Ezáltal az épület energiatakarékossági besorolása javul, amely hozzájárulhat az energiaköltségek csökkentéséhez.

 

Az EPS szigetelés előnye, hogy a felhasználók számára költséghatékony megoldást jelent. Az EPS szigetelés ára versenyképes a hagyományos szigetelési megoldásokkal, így az építkezés vagy a felújítás költségei nem emelkednek jelentősen. Emellett az EPS szigetelés tartós, így nem igényel gyakori cserét vagy karbantartást, amely szintén hozzájárul az ár-érték arány javításához.

Összességében az EPS szigetelés hatékony és megbízható megoldás az épületek hőszigetelésére. Az EPS szigetelés kiváló hőszigetelő képességgel és vegyszerállósággal rendelkezik, és költséghatékony alternatívát kínál a hagyományos szigetelési megoldásokkal szemben. Az EPS szigetelés használata javíthatja az épület energiahatékonyságát, és csökkentheti az energiaköltségeket, ezáltal hozzájárulva a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz.

További hasznos információkért látogass el telephelyünkre és szakértő kollégáink szívesen segítenek! Ha további szigetelési lehetőségekről is szeretnél kapni, megújult honlapunk építőipari részén olvashatsz.