Először is érdemes a kerti szerszámaink „ápolására” időt fordítani. Hiszen télen viszonylag kevesebb eszközt használunk, éppen ezért kiváló alkalom ez arra, hogy előkészítsük őket a melegebb évszakra. Tegyél rendet a kerti szerszámaid között, s mindeközben ügyelj arra, hogy, amit szükséges megjavíts, vagy épp gondosan megélezz! Kert körüli teendők télen - rendszerezzük és tartsuk karban szerszámainkat!

Nem csak a szerszámainkat érdemes előkészíteni a tavaszi szezonra, hanem minden más szükséges kelléket is. Azért, hogy ne akkor kelljen az üzletekbe rohangálni, amikor a kertben már hosszú, értékes órákat tudnánk eltölteni a jó időben, érdemes télen beszerezni a vetőmagokat, műtrágyát és akár néhány növényvédő szert, vagy új szerszámot is.

Ha faültetésben gondolkodsz a januári, februári időszak is jó választás lehet akár gyümölcsfákkal, akár egyéb lombosokkal szeretnéd szaporítani a kerted növényvilágát. Sőt akár a rózsák, virághagymák (pl. tulipán) vagy cserjék ültetésére is remek lehet ez a hónap. Azonban ne feledjük: célszerű enyhébb időjárásban telepíteni a fákat, virágokat és a cserjéket.

Mivel az év eleje egyik leghidegebb időszak, kifejezetten fontos ebben az időben a fagyérzékeny növények védelme. A fagyok alatt kerüljük a só szórást a kert közelében, helyette a jeges, csúszós utakon használjunk természetes anyagokat, mint például homokot, vagy a barkácsolásból visszamaradt faforgácsot.

Kert körüli teendők télen - rendszerezzük és tartsuk karban szerszámainkat!A metszésre is fordíthatunk időt télen. A gyümölcsfákat, lombhullató fákat és cserjéket érdemes ilyenkor metszeni, ügyelve arra, hogy a tavasszal virágzó növényeket ne bántsuk.

Mindemellett persze pihenjünk is az otthonunk melegében és töltődjünk fel energiával, hiszen a jó időben a kertünknek még nagyobb szüksége lesz ránk!

Ha pedig néhány új szerszámra, eszközre lenne szükséged, kérdezz tőlünk bátran vagy gyere be üzletünkbe és szerezd be őket telephelyünkön!