Végre itt a tavasz, így nekiláthatunk kertünk rendbetételének, és bővítésének. Összegyűjtöttünk pár tippet, amellyel szebbé tehetjük kertünket!

1.    Gyepápolási tanácsok

Sokan nem is gondolják, de a kertünkben lévő füvet nem szabad elhanyagolnunk, főleg nem a melegebb hónapokban! Áprilistól októberig tartó időszakban figyelnünk kell arra, hogy a talajban megtalálható kevés vizet pótoljuk, méghozzá öntözéssel!

Ha nincs kedvünk az öntözéssel bajlódni, telepítsünk automatikus öntözőrendszereket, amelyek segítik munkánkat, és szebbé varázsolják udvarunk gyepét!

2.    Telepítsünk növényeket!

Mi tenné szebbé kertünket, mint a növények! Egy virágzó fa, egy színes virág kavalkád… mi sem egyszerűbb, mint megismerni azokat a növényeket, amelyek szebbé teszik kertünket!

Nézzünk egy párat!

  • Irisz
  • Százszorszép
  • Infű
  • Örökzöld keserűfű
  • Nőszirom

És még sorolhatnánk a szebbnél szebb virágokat, amelyek színessé, hangulatossá teszik kertünket.

Viszont van 1-2 szempont, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk, növénytelepítés előtt:

  • nem minden növény bírja a kinti klímát így a hideg idő beköszöntével mérlegelnünk kell, hogy be tudjuk-e rakni meleg helyre, így teremtve megfelelő körülményt az átteleltetésre.
  • ha van allergiás a családban, illetve kisgyermekesek vagyunk, akkor semmiképpen nem telepíthetünk mérgező növényeket.

Ezeknek megfelelően mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen növényeket telepíthet, melyik színeket preferálja, hiszen annak alapján is választhatunk virágokat, illetve az alapján is, hogy mennyire kedveljük a nagyobbakat, és kisebbeket.

Ha nincs kertünk, vagy csak kis alapterületű, virágok akkor is ültethetők! Ebben az esetben viszont kisebb területben kell gondolkozni, mint pl. egy balkoni kis kert. Ilyenkor érdemesebb kisebb virágú növényeket ültetni, amelyek nem foglalnak nagy helyet, de mégis kellemes hellyé teszik környezetünket.

3.    Használjunk térkövet!

Kertünknek adhatunk egy egyértelmű formát, ha bizonyos helyeken térkővel választjuk el a kertben járható utat.

Amennyiben a térkövet választjuk, akkor elsőként annak vastagságát kell meghatároznunk. Ennek megfelelően kell kialakítani ugyanis az ágyazatot, amelybe elsőként durvább zúzalék kerül.
Miután a korábban kiválasztott rakásminta alapján elhelyeztük a térkövet, kvarchomokkal söpörjük be a felületet, amely kitölti a kövek közötti réseket.

Ismerd meg kertépítési megoldásainkat, és szépítsd meg otthonod kertjét a Léta-Ker segítségével kertjét! Kérdés esetén írj nekünk vagy látogass el telephelyünkre.