Főleg a régi lakásoknál találkozunk gyakran azzal a problémával, hogy túl nagyok a terek, de a gyermekszületés is hozhat olyan helyzetet, amikor változtatni kell a belső tér kialakításán. A szoba magasságát álmennyezettel javíthatjuk, erről korábbi cikkünkben olvashat.

 

Mit lehet tenni a kihasználatlan nagy szobákkal?

A térelválasztás a megoldás, amelynek széles körű lehetőségei vannak.
 
Beszélhetünk alternatív megoldásokról, mint például térelválasztás szekrényekkel, polcokkal, vagy akár növénnyel is. Ezekre egy-egy példát a következő képek adnak (Forrás: 4szoba.hu):

 
 

Ha valódi válaszfalat szeretnénk, akkor a legjobb és legegyszerűbb megoldás a gipszkartonnal történő elválasztás! Ez a megoldás segít egy tér elválasztására, azonban ha terhelni is szeretnénk, akkor további merevítés szükséges.

A gipszkartonozás minden tartozékát megtalálja a Léta-Ker Kft-nél. Ha még csak nézelődik, akkor tekintse meg a termékeket! Kattintson ide!

Természetesen nem csak a gipszkarton megoldás lehetséges. Ha fixebb, és tartósabb megoldást szeretnénk, akkor a tégla válaszfal egy masszív megoldást ad, és a hangszigetelés is jobb, mint a gipszkartonnál.

 
 

Különleges megoldás: üvegtégla

Ha valami különlegesebbre vágyik, akkor az üvegtégla a megfelelő eszköz! Tökéletes eszköz térelválasztásra, és még ad egy hangulatot is a szobának.
 
Kérdése van? Keressen minket bátran! Írjon nekünk!