Most már hivatalosan is kezdetét vette a nyári szünet, amikor még több minőségi időt tölthetünk gyermekeinkkel. Nem kell világ körüli útra indulni azért, hogy kikapcsolódhassanak a gyerkőcök, elég néhány egyszerű kiegészítővel feldobni a kertet. Szép időben ráadásul még nagyobb öröm a barkácsolás, így cikkünkben egyszerű, ám ötletes kerti játszóház ötleteket mutatunk be.

Az örök kedvenc: raklapok

A raklapokat számos módon tudjuk felhasználni otthonunkban, így például remek játszóházak is építhetők használatukkal. A raklapokból készített játszóterek költséghatékonyak, hiszen csak raklapok, csavarok, szögek és némi festék kell az álom játszóház elkészítéshez. A barkácsolásunknak pedig csak a csillagos ég szabadhat határt, hiszen készíthető raklapból mászóka, kisház, hinta, játék konyha vagy akár kisebb jármű is.

kert barkácsolás

Gumiabroncs másképp

Nem is gondolnánk, hogy a gumiabroncsot milyen sokszínűen fel tudjuk használni, ha játszóházat szeretnénk készíteni kertünkben. A gumiból egy kis barkácsolással készíthetünk hintát, mászókát és homokozót is gyermekeinknek.

kert barkácsolás

Pihenő sarok

A kertünk árnyékos részében érdemes létrehoznunk egy kis alvórészt, ahol a nagy játék és medencézés után a kisebbek megpihenhetnek. Ehhez elegendő egy kényelmes matrac vagy egy puha takaró, melyet feldobhatunk játékos kiegészítőkkel, színes párnákkal, lampionokkal. Ezt követően már csak a kedvenc plüss állatra és egy jó mesére van szükség, majd garantált a délutáni pihenés.

kert barkácsolás

A térkő újragondolása

A megmaradt térkövek, járólapok felhasználásával is mutatós és kreatív kerti játékokat készíthetünk. A kisebbek számára remek megoldás egy játék autóút építése, ahol kedvenc kis autójukat tologathatják, melynek mérete és formája teljesen igényre szabható, az útjelzéseket pedig egyszerűen felrajzolhatjuk krétával. A térkövekből továbbá színes ugróiskolát is barkácsolhatunk a gyerekeknek.

kert barkácsolás

További barkács tippek

Ha található otthon erősebb madzag vagy műanyag zsineg, akkor ezeket a fára kötve akadálypályát is készíthetünk. Így a kötelek között bujkálhatnak és kúszhatnak a gyerekek.

A célbadobós játék is szuper ötlet. Ennek során leüthetünk konzervdobozokat, homokozó játékokat vagy akár beletalálhatunk vödrökbe is.

A felújítás során megmaradt csempéből pedig egy kis barkácsolással remek mozaikos megoldások készíthetők, így például színes kövekkel könnyedén hangulatossá tehetjük kertünket.

Ha kedvet kaptatok a barkácsoláshoz, akkor nézzétek meg barkácsáru kínálatunkat. Kérdés esetén pedig keressétek szaktanácsadó kollégáinkat!