Talán nem is gondoltad, hogy a tükrök kiválasztása és elhelyezése milyen fontos szereppel bír készülő fürdődben. Nem csupán praktikus szerepet töltenek be ezek a reflektáló felületek, hanem vizuálisan is növelhetik a tér érzetét és megadhatják a fürdőszobának az egyéni stílusát. Jogosan merül fel a kérdés, mégis milyen szempontokat vegyél figyelembe a tökéletes tükör keresése során. Összeszedtünk pár támpontot, ami segíthet.

Számít a méret

Az egyik legfontosabb szempont a tükör mérete. Egy nagyobb tükör tágasabbá és világosabbá teszi a fürdőszobát. Ha alapból szűkös a fürdőhelyiséged, akkor egy méretesebb tükör csodákat tehet optikailag nagyítva a teret.

Funkcionalitás

Fontoljuk meg, hogy milyen célt szolgál a tükör a fürdőszobában. Egy egyszerű, a mosdó felett vagy a fürdőkád mögött lehet elegendő, de egy sminkasztalhoz vagy öltözőterülethez praktikus lehet egy nagyobb, részletesebb tükör. Esetleg egy fürdőszobaszekrényt kell elrejtenie?

Stílus és keretek

A tükörkeretek stílusa nagyban befolyásolja a fürdőszoba összképét. A modern fürdőszobákban az egyszerű és letisztult keretek tökéletesek lehetnek, míg a klasszikus fürdőszobáknak a díszesebb keretek nyújthatnak egyedi hangulatot. Bizonyos környezetben pedig kísérletezhetünk káva nélküli megoldásokkal is.

Világítás

Ó, igen… Egy pont, amit sokan elmulasztanak. Pedig egy stratégiai átgondoltsággal elhelyezett fényforrás öltözteti, nemcsak a tükröt de az egész fürdőt is. Egy jól elhelyezett fényforrás, például a tükör körül, kiválóan kiemelheti cikkünk tárgyát és funkcionális segítséget nyújthat a napi teendők elvégzéséhez. Ha pedig borotválkozáshoz, szépítkezéshez használjuk tükörképünket, érdemes erős, semleges fényű lámpáról gondoskodni. (Ideális esetben a sminkesek által használt, oldalt futó lámpasor a nyertes, de ennek hiányában egy megfelelő erősségű, fentről érkező fény is alternatívát jelent.)

Tükrök kombinációja

Merjünk kísérletezni a különböző méretű és alakú tükrökkel. Az egymás mellé helyezett több kisebb darab is izgalmas látványt teremt.

Az egyedi megoldások ereje

Egyedi tükrökkel egy olyan fürdőszobát hozhatunk létre, amely valóban a tulajdonosát tükrözi megjelenésében és stílusában. Az egyedi tükör megrendelésével számos lehetőségünk nyílik arra, hogy olyan dizájnt hozzunk létre, ami tökéletesen illeszkedik az adott fürdőszobába és a tulajdonos egyéni ízléséhez. Ezek persze jelentős anyagi terhet is jelentenek.

A fürdőszoba dizájn nem csak a megfelelő csempék és szaniterek kiválasztásáról szól. A tükrök elhelyezése és stílusa az egész fürdőszoba tervezésének egyik kulcsfontosságú eleme. A tükrök nem csak megkönnyítik a mindennapi teendőinket, de kialakíthatják a fürdőszoba egyedi hangulatát, és tükrözhetik a tulajdonos stílusát és személyiségét. Tehát meríts ihletet a fenti tippekből, és ha tökéletes megoldásra vágysz, keress bennünket fürdőszoba látványtervező szolgáltatásunk részletei miatt. Hozzunk létre olyan fürdőszobát, amely valóban Téged tükröz minden értelemben!