Építőanyag kereskedésünk ünnepi dekoráció és ajándék ötletei minden barkácsolót karácsonyi hangulatba hoznak majd, ráadásul remek közös családi kikapcsolódást is biztosítanak. Készülj az adventre és az ünnepekre különleges dekorációval, ami amellett, hogy szép és saját kezűleg készül, még hasznos is, hiszen a korábbi barkács projektjeid maradékaiból tudsz majd dolgozni!

Mutatjuk kedvenc ötleteinket, kattinst a képekre, hogy nagyban is láthasd őket:

Adventi koszorú, újragondolva: a kerti munkálatokból megmaradt keskenyebb farönkökből, mesés adventi koszorút barkácsolhatunk, ami biztosan különleges dísze lesz az ünnepi asztalnak. Egy kis fúrás, faragás után, a farönkök kiváló gyertyatartókká válnak! Ügyelj azonban a biztonságra, és úgy alakítsd ki a farönköket, hogy például üveg gyertyatartókba kerüljenek a gyertyák, és meggyújtásuk után se érintkezzenek a fával.

Fa karácsonyfadíszek: a természet és persze a te kézzel készített ajándékaid, biztosan egyedivé varázsolnak minden karácsonyfát! A kerti munkákból megmaradt vastagabb faágakat vékonyabb lapokra fűrészelve csodás ki korongokat barkácsolhatsz. A gyerkőcök pedig kedves kis ünnepi mintákat festhetnek rájuk! Egy aprócska lyukat furva könnyedén felakaszthatod őket a fenyőfára. Ha a karácsonyfára már van elegendő dekorációd, akkor még poháralátétnek is kiválóan beválnak!

 Barkácstippek - adventi koszorúBarkácstippek - karácsonyfadísz!Forrás: Pinterest

Ha egy látványos ünnepi dekorációval színesítenéd a teraszod vagy az udvarod, akkor ragadj egy régi raklapot, amiből egy kis barkácsolással, csiszolással, fúrással, faragással és szegeléssel máris egy fenyőfát készíthetsz. Egy kis festés, néhány ünnepi fény és igazán mutatós ünnepi díszed lehet!

 
Az építkezésből megmaradt maradék téglát tökéletesen felhasználhatod dekor elemként, akár a lakásban akár a kertedben.

 Barkácstippek - raklapból karácsonyfa!Barkácstippek - gyertyatartó maradék téglából!Forrás: Pinterest

Ha találsz egy kis maradék festéket a garázsban, a gyerekek biztosan imádni fogják a karácsonyi nyomdát: ragadj néhány szem krumplit, vágj bele ünnepi mintát és indulhat a nyomdázás a falra, az ünnepi csomagolásokra, fa dekorációkra vagy bárhova ahol szívesen viszontlátnád a mintát. 

Ha a legutóbbi felújításból maradt néhány csempedarab, azt is ügyesen felhasználhatod az ünnepi készülődéshez akár dekorációt akár ajándékot alkotnál. Készíts karácsonyi mintájú mozaik képeket!

Ha pedig a havas sportok szerelmese vagy, akkor ez a projekt neked való: várd a hóesést a saját készítésű szánkóddal. Ügyes barkács kezekkel, egy kis fúrással faragással és a gyerekekkel közös festéssel és faápolással mesés szánkót készíthetsz a havas kalandokra!

Barkácstippek - karácsonyi festék nyomdaBarkácstippek - mozaik kép csempedarabokból!Barkácstippek - szánkó a családnak!
Forrás: gyongyospottyos.wordpress.com és Pinterest

Neked melyik barkács projekt tetszik a legjobban? Oszd meg velünk a Facebook oldalunkon, sőt ha kedvet kaptál valamelyik ötlet elkészítésére, azt is bátran mutasd meg nekünk. Addig is nagyon jó ünnepi készülődést és barkácsolást kívánunk neked és a családodnak!

Ha pedig elakadtál a megfelelő kiegészítők kiválasztásában, vagy csak kérdésed lenne a barkácseszközökről, alapanyagokról, trükkökről, vedd fel velünk a kapcsolatot!