Sokan tapasztalhatták a komoly viharok után, hogy otthonunk ki van téve a természet okozta károknak. A nyár a megfelelő idő ahhoz, hogy védekezzünk, ezért most a tetőfedést vettük porondra, és ennek a megoldásnak a lehetőségeit, előnyeit aknázzuk ki.

Gondoljunk bele: biztos volt olyan ismerősünk, vagy akár mi magunk is, akik úgy jártunk, hogy a nagy viharok kárt okoztak tetőszerkezetünkben. Ez ellen tenni kell, ha nem szeretnénk, hogy még egyszer előforduljon.

Anyagát tekintve a tető esetén is számos lehetőség közül lehet választani: kerámia, beton, szálcement (pala), zsindely, stb. A döntés meghozatalakor célszerű figyelembe venni az időjárás viszontagságaival szembeni ellenállóképességet. Szél, eső, fagy, UV sugárzás (színtartósság) és ehhez hasonló környezeti hatások érik nap mint nap a tetőfedőanyagot.

Mindegyiknek meg van a maga előnye és hátránya. Részletes információkért kérdezze munkatársainkat. Kattintson ide!

 

Zöldtető

A tetőfedésnek manapság egy újabb kedvelt formája alakult ki, ez pedig a zöldtető. A zöldtetők előnyei közé tartozik többek között az, hogy enyhítik a klímaváltozást, nyáron hűtik az épületet és a levegőt, valamint a csapadékvíz nagy részét is hasznosítják.

 

Napelemes tető

A napelem az az aktív energiatermelő rendszer, amivel jelentősen csökkenthetjük, akár nullára is kihozhatjuk házunk villamos energiaszámláját. Jól hangzik, nem? Érdemes tehát tájékozódni erről a megoldásról is, és energiát termelve spórolni.

 

Napkollektor használata

Az energiatakarékosság egy másik eszköze napkollektorok felszerelése, elsősorban tetőre. Főként új építésű házaknál alkalmazzák a „cseréptakarékos”, tetősíkba építhető kollektorokat.

Ha rendelkezik megfelelő anyagi háttérrel, akkor érdemes ilyen megoldásokban is gondolkozni.

 

További információkért, kattintson ide, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot