HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 
 

 

HÍREK

Filléres albérlet felújítás tippek!

<<< vissza
 
2018.09.10

A szeptember nem csak az iskolakezdés, hanem a kollégiumba költözés és albérlet keresés hónapja is. Blogcikkünkben ötletes és költséghatékony lakásfelújítás tippeket adunk!

Sok család esik olyan helyzetbe, hogy gyermekük nem tud, vagy nem szeretne kollégiumba menni és albérlet keresésre kényszerül. Sajnos a legtöbb esetben pedig a diákoknak nem feltétlenül a felújított és praktikusan kialakított lakásokra futja.

Nézzük meg milyen filléres lakásfelújítás lehetőségek vannak, amivel gyorsan és könnyedén otthonossá varázsolhatjuk lakásunkat!

 

laksáfelújíáts

Közös tér kialakítás

Minden albérlet egyik legfontosabb és legforgalmasabb helyszíne a közös tér. Sok esetben a diákok inkább ketten vagy hárman vesznek ki egy albérletet az anyagi erőforrások miatt, így általában ez lesz az a helyszín, ahol a legtöbb időt töltik majd.

Amennyiben több évre tervezzük a tarkózkodást, akkor érdemes néhány egyszerűbb lakásfelújítás ötlet után nézni. Elsősorban egészségügyi és hangulati okokból javasolt egy gyors festést végezni, majd irány a bolha piac vagy az internet, ahol remek, filléres kiegszítőket találhatunk. Néhány babzsákkal vagy puffal, színes drapériával, egy dohányzóasztallal és egy álló lámpával már meg is oldottuk a társasági színtér felújítását.

Ha nagyon kreatívak szeretnénk lenni a lakásfelújítás során, és pénztárcánk még engedi, akkor egy nagy színes szőnyeg egyenesen újjá varázsolhatja lakásunk központját!

lakásfelújításKonyha kérdése

Ez az a tér, ahol a legtöbb diák átsiklik a lakásnézés során.

Nyilván az egyetemi évek nem a főzésről, hanem inkább a zacskós levesekről, melegszendvicsekről és a gyorsan elkészíthető, könnyed ételekről szólnak. Ugyanakkor a lakásfelújítás során érdemes egy kis figyelmet szentelni a konyhai berendezéseknek is.

Ha az albérletben nincsen megfelelően kialakítva a konyha, akkor a drága villanytűzhely helyett inkább szerezzünk be egy mikrót és egy elektromos grillt. Amellett, hogy ez egy pénztárcabarát megoldás, hosszú távon jobban kiszolgálják a diáktársadalmat, továbbá még nagy főzés tudomány sem kell a használatukhoz.

Hálószoba

A közös tér után talán a másik legfontosabb zúg a hálószoba, hiszen ide tud az ember picit elvonulni, pihenni, feltöltődni, továbbá jókat aludni.

Ha a lakásfelújítás során a hálószoba felújításán is törjük a fejünket, akkor érdemes legelőször a megfelelő falszínben gondolkodni. Egy színes, vidám festék már önmagában feldobja és hangulatossá teszi az esetlegesen kicsi szobát.

Lakásfelújítás tekintetében célszerű nézni egy vastagabb, mutatós sötétítő függönyt, ami nem csak, hogy feldobja privátszféránkat, de egyben régebbi épület esetén még a "szigetelési funkciókban" is segíthet.

lakásfelújítás

Fürdőszoba

A fürdőszoba az a hely, ahol dekort tekintve sok választásunk ugyan nem adódik, azonban lakásfelújítás szempontból itt is több lehetőség áll a rendelkezésünkre. Egy jó zuhanyfüggöny, egy mutatós cserepes virág és egy egységes színekben megválasztott szőnyeg - törölköző - fogmosó szett máris sokat lendíthet a látványon.

Ha a fürdő csempe kialakítása ódivatúnak tűnik, akkor érdemes csempe matricákban gondolkodni. Ezt akár az interneten is könnyedén beszerezhetjük és könnyen stílusossá varázsolhatjuk vele elavult fürdőt.

Amennyiben további lakásfelújítással kapcsolatos ötleteket keressel, akkor böngéssz weboldalunkon, ha pedig kérdésed merülne fel, fordulj munkatársainkhoz bizalommal!