HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 

 

HÍREK

Házépítés A-tól Z-ig!

<<< vissza
 
2018.01.12

Hamarosan beköszönt a tavasz, amikor megindulnak az építkezési munkálatok és sokan belevágnak a felújításba is... de gondolnátok mennyi mindenre kell időben odafigyelni?

A házépítés sosem könnyű munka legyen szó akár építészről, kivitelezőről, vagy akár a párról, aki úgy dönt itt az idő, hogy megvalósítsák saját otthonukat!

No, de mielőtt belevágnátok és rengeteg pénz menne ki az ablakon, érdemes előtte sorra venni a lehetőségeket és a tervezési fázisokat...

... Éppen ezért mi most átvesszük veletek, hogy mi mindenre kell gondolnotok A-tól Z-ig! 

Házépítés A-tól Z-ig!

 1. Tervezés
  Teljesen mindegy, hogy építkezel vagy éppen felújítasz... fontos, hogy ha a lelki szemeid előtt már látod is a kész házat, az új helyiségeket, akkor azt a valóságban is el tudd képzelni hogyan is fog kinézni és mik az esetleges lehetőségek! 
   
  Egy hosszú időre szóló döntés meghozatala előtt sokat hezitálunk, így érdemes azt előbb tudatosan megtervezni!
  Tovább >>>
 2. Építkezés
  Az építkezés több főbb ütemből áll, melynek lényegi részével hasznos tisztában lenni. Nem csak azért, mert így kevésbé vagyunk kiszolgáltatottak az egyes iparágak szakembereinek, de így megkönnyíthetjük saját magunk időbeosztását is az építkezés ideje alatt.

  Amennyiben most döntötted el, vagy készülsz eldönteni, hogy belevágsz a családi ház építésbe, javasoljuk, olvasd el a következő pár gondolatot annak menetéről!
  Tovább >>>
 3. Alapozás
  Miután kiválasztottad a számodra leginkább megfelelő telket és már az engedélyek is megvannak az építkezéshez, hozzáfoghatsz az érdemi munka első lépéséhez, az alapozáshoz.
  Tovább >>>
 4. Falazás
  Amikor a földfelszín alatti épületrész elkészül, akkor kezdődik a falak felépítése...
  Tovább >>>
 5. Födém
  Az építkezés során nagyon fontos, hogy mindent nagy gonddal tervezzünk meg. Ez természetesen igaz a födémre is.
  A födém egy teherhordó szerkezet, ami lezárja felülről a teret, és elválasztja az egymás feletti szinteket.
  Tovább >>>
 6. Tetőfedés
  Az építkezés során a megfelelően megtervezett, majd minőségi építőanyagok segítségével kivitelezett tető nagyban hozzájárul épületünk védelméhez.
  Ráadásul, a tetőfedés nem csak funkciójával járul hozzá az épületekhez, hanem a végeredménye a megjelenés szempontból is igen fontos épületrészt ad.
  Tovább >>>
 7. Kémény
  A kémény akár hiszed, akár nem, az egyik legfontosabb része épületeinknek, hiszen a tüzelőberendezésből  az égésterméket el kell távolítani. Ez a a kémények feladata.
  Tovább >>>
 8. Hőszigetelés
  A hőszigetelés több célt szolgál egyszerre: egyrészt megvéd a hideg ellen, másrészt csökkenti a káros fűtési melléktermékek mennyiségét, és az épület tartószerkezetét érő hőterhelést is. Ahhoz, hogy ez megfelelően legyen kialakítva otthonodban, érdemes egy picit utána járni!
  Tovább >>>
 9. Vízszigetelés
  A talajban és a felszínen megtalálható különböző megjelenési formájú vizek veszélyt jelentenek épületeinkre, ezért kiemelkedő fontosságú a vízszigetelés, akár építkezés előtt állunk, akár lakásfelújításba fogunk.
  Tovább >>>
 10. Vakolás
  A vakolás a legmunkaigényesebb építési folyamatok egyike, mégsem járnak sokan gondosan utána. Nézzük csak meg, miért is fontos, hogy megfelelő szakembert válasszunk?
  Tovább >>>
 11. Fugázás
  A fugázás során alapvető kérdés, hogy milyen területre kerül az anyag. Nem mindegy ugyanis, hogy a konyha fugázásáról beszélünk, vagy mondjuk a fürdőszobánk felújításáról. Ráadásul a fürdőszoba esetén, azt is célszerű végiggondolni, hogy mennyire és milyen rendszerességgel éri közvetlenül a víz a fugázott felületet.
  Tovább >>>
 12. Kertépítés
  Ha már otthonunk építési munkálatokat tekintve rendben van, akkor jöhet a kert megmunkálása, az udvar kiépítése...
  Tovább >>> 

Házépítés A-tól Z-ig!

Az építkezés említett fázisaiban állunk vásárlóink rendelkezésére és segítünk a megfelelő építőanyagok kiválasztásában! 

Kérdésetek esetén itt vehetitek fel a kapcsolatot munkatársainkkal, vagy olvassatok utána a 3D látványtervezésnek, mielőtt belevágnátok a folyamatokba!