HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Inntaler beltéri diszperziós falfesték bázis
Fedőpigmentet nem tartalmazó,vízzel hígítható,transzparens, beltéri bázisfesték. Színezés nélkül felhasználásra nem alkalmas, közepes vagy mély színtónusok gépi színezéséhez alkalmazzuk. Bevonata matt, tartós, jó pára- és légáteresztő.

Felületi megjelenés: matt, a kívánságnak megfelelő
Száradási idő     20°C-on: 2 óra
Átfesthetőség     20°C-on: 2 óra
Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: 24 hónapig
Alkalmazás: szórással, hengerezéssel, ecseteléssel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Higítás: max. 5% vízzel
Kiadósság: 3-4 m2/liter, 2 rétegben

Alkalmazási terület

Bázisként szolgál közepes színárnyalatok eléréséhez. A terméket azokhoz a CEAC színezőrendszerrel végzett gépi színezésekhez alkalmazzuk, ahol ezt a színreceptúra előírja. Színezés után az Inntaler d bázis falfesték vakolt, meszelt, vagy már más diszperziós festékkel festett belső falfelületekre, továbbá fűrészporos tapétára, gipszkarton felületre felhordható.

Alkalmazás

szórással, hengerezéssel, ecseteléssel

Felhasználás

A festendő felületeknek tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a falfelületeket gletteléssel ki kell javítani. A gletteléshez ajánljuk a Poli-Farbe Corso glettgipszet. Új, vakolt és erősen szívó felületeken - pl. gipszkartonon, glettelt felületeken -a szívóképesség kiegyenlítésére, a foltosodás elkerülésére, a színezett Inntaler d bázis felhordása előtt alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. Száradás után kezdhetjük meg a festést a jól felkevert, a kívánt színre beszínezett Inntaler d bázis beltéri diszperziós falfestékkel. A tökéletes színazonosság biztosítására egybefüggő felületekhez a szükséges festékmennyiséget egy adagban színezzük. Minden esetben végezzünk próbaszínezést. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással történhet 2-3 rétegben. A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelő - kb. 2 óra - száradási időt. Nem lehet dolgozni +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű festékkel, vagy +5°C-nál hidegebb helyiségben, beleértve a falhőmérsékletet is. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak agresszív oldószerrel távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

Összetétel

műanyag diszperzió, kálcium-karbonát, festékadditív, víz

Választék

8 és 16 literes műanyag vödörben kapható.

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes!

Szabályozási tájékoztatás

S 1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást

Biztonsági adatok

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést.

Szakvélemény

MERTCONTROL 0385/0001/2003
További képek a termékről