Korábban írtunk már a kémények jelentős funkciójáról, hogy nem szabad elhanyagolni karbantartásukat, hiszen hosszútávon jelentős többletköltségtől szabadulhatunk meg, azonban érdemes kiemelni a karbantartásuk fontosságát is!

Ahhoz, hogy akár évtizedekig kitartson kéményünk, több dologra van szükség:

1. Megfelelő kéményválasztás

2. Folyamatos karbantartás

A funkcióját tekintve alapvetően azt a célt szolgálják a kémények, hogy a fűtés következtében keletkező égésterméket elvezessék, eltávolítsák.

A megfelelő és biztonságos működés érdekében az a legfontosabb, hogy nedvességre érzéketlen kéményt válasszunk! Csak így lesznek elég ellenállóak és így kerülhetjük el a később jelentkező problémákat. Márpedig az átázott kémények javíttatása nem olcsó mulatság, nem beszélve a bosszúságról, ami ezzel jár.

Kíméljék meg magukat és hosszú távon pénztárcájukat is azzal, hogy megfelelő minőségű kéményt választanak!

Ezek után pedig ne mulasszák el a rendszeres karbantartást, tisztíttatást, így nem csak meghosszabbíthatják a kémény élettartamát, de önmagukat és családjukat sem teszik ki veszélynek! Például most ősszel a fűtésszezon kezdete előtt aktuális lehet megnézetni a kéményeket!

Ha éppen építkeznek és segítségre/tanácsra van szükségük a kéményválasztással kapcsolatban,  akkor vegyék fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik készségesen állnak rendelkezésükre!