Bababiztos fürdő tervezése

Érkezik a gyermek. A sok készülődés, a babaszoba színe, a kis ruhácskák rendezése közben érik meg a gondolat, hogy a fészek még nem teljesen kész. Ide bizony még elfér egy fürdő felújítás!

Nyugalom! Nem vagy egyedül, ha foglalkoztat a gondolat. Ha pedig fürdő felújítás, akkor már készüljön úgy, hogy csemetédnek a lehető legbiztonságosabb tisztálkodó helyet nyújthassa.

Mindenképpen azt javasoljuk, kezdd fürdőszoba látványtervezéssel a folyamatot. Itt egy csomó ötletedről kiderül, hogy milyen módon illeszthető a lehetőségeid közé és számtalan új inspirációt is nyerhetsz.

Nézzünk pár konkrét példát is

Ha a méretek nem korlátoznak, érdemes egy kádat betervezni csempéid ölelésébe. Ez a kád több feladatra is alkalmas. A kezdeti időkben, amikor a csöppséget még babakádban csutakolod, egyszerűbb a feltöltés és kiürítés folyamatát egy kádban elvégezni. Lényegesen kevesebb nehézséggel jár, mint egy zuhanykabin esetében.

Csúszásmentes járólapok

Csúszásmentes burkolatokra is szükséged lesz. Csodára ezek sem képesek, de felületük kialakításának hála jelentősen csökkentheti a vizes környezetben való elcsúszás veszélyét.


Épített mosdók vagy fürdőszoba bútorok

Essen a választásod bármelyikre is, a kemény élekre különösen figyelj. A nedves felületek magukban hordozzák a csúszás lehetőségét. Ezért az hegyes sarkoktól és veszélyesnek tűnő élektől jobb távol maradni. Ha ez nem megoldható, szerezz be utólagosan felszerelhető élvédőket és sarok tompítókat. Ezeket direkt a kicsik védelmére tervezik.

 

Érintésvédelem

Mintha erdőtüzet oltanának… két apró tappancs egy vidám pancsizás közben olyan hullámokat képes kelteni, hogy bizony még a plafonról is csurog a víz. Fürdőszobád felújítása során ügyelj a vízhatlan konnektorok és kapcsolók kiválasztására. Ha pedig marad konnektor kúszás magasságban is, érdemes vakdugóval ellátni.

Szerencsére ma már rengeteg lehetőségünk van otthonunk bababiztossá alakítására. Látogass el telephelyünkre és nézd meg fürdőszoba bemutatótermünket!