Laminált, Vinyl vagy SPC padló? Nem egyszerű a választás. De milyen termékek is ezek pontosan és honnan lehet tudni, hogy mire van szükségünk? A válaszokat blog cikkünkben találod!

Melegburkolat vásárlása előtt az alábbiakat érdemes mérlegelni

• Az igénybevétel alapján kell választani a kopásállóságot és a vastagságot
• A helyiség funkciója alapján dönthetsz vízálló vagy nem vízálló padló mellett
• Amennyiben élethű, fa padló hatást szeretnél, úgy válaszd a szinkronnyomott, fózolt 4V jelölésű padlókat
• Egybefüggő terek esetén választható a fózolatlan kivitel is
• Lényeges szempont, hogy milyen mértékű párazárás szükséges az adott helyiségben
• Hő- és hangszigetelés igénye alapján válaszd ki a padlóalátétek vastagságát

A laminált padló

A laminált padlók egy nagy tömörségű farostlemezből (HDF) és az arra ragasztott, egyre nagyobb választékban gyártott mintát imitáló rétegből, illetve egy átlátszó védőbevonatból állnak.

Ha valódi fa hatást szeretnél, akkor válassz a 4 oldalról körbe fózolt (4V) termékek. A fózolás egyik előnye a látványában rejlik, mivel optikailag valódi fa padló hatását kelti. Amellett, hogy jól néz ki, a legfontosabb szerepe mégis az, hogy az illesztéseknél keletkező mikro rések, ahol a víznek bejutási lehetősége van, a fózolással elkerülhetőek.

Szinkronnyomottnak nevezzük azt a felületi kialakítást, amikor a laminált lap nem csupán dombornyomott, hanem a fűrészelt falapok felületéhez hasonló struktúrát ad. A szinkronnyomás esetében a felületi redők és a nyomott minta elhelyezkedése egybeesik. Érezni a görcsöket, az erezetet. Tapintásra olyan hatása van, mint a valódi fának.

A laminált burkolat hátrány, hogy sérülékeny, karcolódhat a felülete és figyelni kell a víz elkerülésére. Amennyiben vízálló melegburkolatot keresel, válaszd a Vinylt vagy az SPC-t.

A Vinyl padló jellemzői

Vízálló, a laminált padlóhoz képest lágyabb anyag, ezért könnyen vágható és illeszthető.
Vízállósága miatt könnyű tisztán tartani. Széles szín választékban kapható, nem csak fahatású struktúrával, hanem kő mintázatban is. 

 

Az SPC (ásványi polimer kompozit) padló

Természetes ásványi anyag őrleményt tartalmaz, ezért rendkívül tartós és magas kopásállósággal rendelkező termék. Teljesen vízálló, ezért fürdőszobákba is bátran ajánljunk. Nagyon jól bírja a hőmérséklet változást, így padlófűtés esetén is alkalmazható. Kiváló szín- és mérettartó tulajdonságokkal bír, fa és kőhatású mintázatban egyaránt kapható. Vízállósága miatt könnyen tisztítható.

Melegburkolati padlóinkhoz széles választékban kínálunk furnérozott, MDF és műanyag szegélyléceket, külső – belső sarokelemeket, összekötőket, végzárókat, szegélyléc rögzítő klipszeket és alátéteket.

A teljes termék kínálatunk és még több hasznos információ megtalálható Melegburkolati katalógusunkban, melyet ide kattintva érhetsz el.

 

A részletekért érdeklődj burkolat – szaniter csapatunknál e-mailben, telefonon, vagy látogass el telephelyünkre és nézd meg a bemutatótermünket élőben!