A fürdőszoba kialakítása talán az egyik legnehezebb és legnagyobb odafigyelést igénylő dolog, legyen szó teljesen új fürdőszobáról vagy felújításról. Ezúttal a fürdőkád választással kapcsolatos kérdést járjuk körbe. Ebből kifolyólag összegyűjtöttünk 5 tippet, mely segíthet megtalálni otthonod számára a tökéletes kádat! 

Tanácsok fürdőkád választáshoz

Anyag

A fürdőkád anyagai széles választékban érhetők el a piacon, mint például az akril, a zománcozott acél, az öntött műmárvány, a kő, vagy épp az üveg. Napjainkban a legnépszerűbb anyagok közé az akril és a zománcozott acél tartozik. Előbbi számos előnnyel rendelkezik, mivel olyan anyag, melyet ha meleg vízzel töltünk fel, sokáig tartja hőt, emellett hosszú távon tarja alakját, felülete fényes, könnyen tisztítható, és antibakteriális tulajdonságokkal is bír.

Forma

A fürdőszoba adottságai is meghatározzák azt, hogy milyen formájú kád mellett tehetjük a voksunkat, ugyanakkor emellett fontos a kényelmi szempontokat is figyelembe venni. Számos forma között választhatunk. A legelterjedtebb a szögletes, a sarok és az aszimetrikus fürdőkád. Ha pedig egyedi stílusú, kifinomult és minőségi termékekkel dobnád fel a fürdőt, akkor a szabadon álló akril kádak erre remek megoldást kínálnak, arról nem is beszélve, hogy egy nagy méretű fürdő ékkövei lehetnek!

Árak/költségvetés

Ha fürdőszoba átalakítást terveztek, akkor fontos egy előzetes kalkuláció elkészítése.

Itt ne csak a fürdőkád árával számolj, gondolj például a lefolyóra, a csaptelepekre, zuhanyfejre és a szakemberek munkadíjaira is. Emellett a gyártói garanciákat is javasolt összehasonlítani.

Extrák

Még vásárlás előtt érdemes végiggondolni pontosan mit is várunk a kádtól. A megfelelő anyagon, formán és kényelmen túl számos extra funkció is elérhető a fürdőkádak piacán is. Ilyen például a pezsgőfürdő, a hidromasszázs vagy a színterápia program.

+1 megfelelő tervezés

Ha komolyabb fürdőszoba felújítás előtt állsz, akkor elképzelhető, hogy nem tudod elképzelni az általad kiválasztott burkolatok és szaniterek hogyan mutatnak a valóságban. Egy látványterv elősegíti a tervezés és kivitelezés folyamatát is. Általa egyszerűen és hatékonyan megtervezheted igényeid és elképzeléseid alapján otthonod szín- és formavilágát, burkolatait, bútorait, kiegészítőit. Ismerd meg közelebbről fürdőszoba látványtervezés szolgáltatásunkat!

Ha bármilyen további kérdésed van vagy elakadtál a keresgélés során, keress bennünket bátran! Szeretettel várunk 800 nézetméternyi bemutatótermünkben, ahol számos minőségi fürdőkád gyártó termékeit megtekintheted és kipróbálhatod.