Metszés, a jó termés érdekében– Fontos ebben az időszakban a fák, bokrok megmetszése a jó termés érdekében. Valamint a dísznövényekről sem szabad megfeledkeznünk, melyek kialakító, fenntartó és fiatalító metszésére is ekkor kerül sor.
– A gyümölcsfáink lemosó permetezését még rügypattanás előtt el kell végeznünk, hogy a növényt és termését ne károsítsuk vele.
Készítsük elő a talajt az elültetni kívánt növényeknek, virágoknak és zöldségeknek. A tápanyag utánpótlásra is ekkor kerüljön sor, mely elősegíti a növények gyors növekedését.
– Ha az ősszel megfeledkeztünk pár virághagymáról, ezeket is kiültethetjük még ebben a korai időszakban. Bár később nyílnak ki, megéri rájuk várni!
 
– Ha biztosak vagyunk benne, hogy nem érkezik már fagy az idén, akkor eltávolíthatjuk a télre elhelyezett védőtakarásokat is.
Automata öntözőrendszer– Ha szükséges, alkalmazhatunk gyepszellőztetést és gyeptrágyázást is, hogy a kertünk még szebb lehessen!
Automata öntözőrendszerünket is vizsgáljuk át. Jó, ha csinálunk egy próbaöntözést is, hogy minden rendben van-e. A növények vízellátása fontos, amit természetesen az időjárás is befolyásolni fog. Az automata öntözőrendszert használhatjuk a gyepre, dísznövényágyások, sövények, sziklakertek, sőt még erkélyen lévő balkonládák öntözésére is.
 
Ha bármilyen eszközre, kertépítési tanácsra lenne szükséged, keress minket bátran! Vedd fel velünk a kapcsolatot itt.
 
Irány a kert! Jó munkát mindenkinek!