Pécsi család otthonának újjáépítését támogattunkA villámcsapás következtében a pécsi család otthonának legfelső szintje és a tetőszerkezet szinte teljesen megsérült. A baleset idején a családfő tartózkodott egyedül otthon, aki szerencsére nem sérült meg. Azonban a házban olyan komoly károk keletkeztek, amelyek helyreállítása több millió forintot igényel.

Ezt a terhet igyekezett enyhíteni a Léta-Ker vezetője, Kisgéczi László, aki a családot már a villámcsapást követő napokban felkereste. Őt egy kivitelező kereste meg a baleset hírével. Kisgéczi László számára nem is volt kérdés, hogy csatlakozik-e a helyi vállalkozók összefogásához és a család támogatásához. Azonnal fel is ajánlott különböző építőanyagokat a ház újjáépítéséhez.
Míg másoktól ruhákat, bútorokat vagy éppen élelmiszereket kapott a család, a Léta-Kertől elsősorban a tető a felújításához szükséges anyagokat kaptak. A felajánlásban szerepelt tetőfólia, valamint ennek a felrakását segítő kiegészítők és nagyobb mennyiségű hőszigetelő anyag is. Az összesen 250 ezer forint értékű építőanyagot Kisgéczi László személyesen adta át a családfőnek.
Reméljük, hogy a 30 tekercs hőszigetelő és a tetőfólia segítségével mi is hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy gyorsabban lakhatóvá tegyük a pécsi család házát. Úgy gondoljuk, hogy a helyiek összefogása rendkívül becsülendő, és örülünk, hogy mi is segíthettünk otthonuk lakhatóvá tételében.
 
 
Kép forrása: ujhazcentrum.hu