Téli burkolási munkálatok és Burkolat trendek

A téli idő beköszöntével előtérbe kerültek a beltéri burkolási munkálatok. Ha új építésű épületen tervezünk dolgozni, azok padlói, és oldalfalai csak ősszel készültek el, így előfordulhat, hogy a burkolandó felületek nem teljesen szárazak. Az oldalfal jellemzően megfelelően száraz, mivel általában 5-15 mm közötti a vakolat vastagsága, viszont az aljzatbetonban sok lehet a maradék nedvességtartalom.

Hogyan kezdjünk neki?

Amennyiben lehetséges, fűtsünk be az épületben. Szerencsés eset, ha van padlófűtés, hiszen az szárítja legjobban az aljzatot. A kifűtetlen padlófűtéses aljzatburkolás sok problémát okozhat. A felfűtés során sok nedvesség távozik, a dilatációk megmozdulnak. A hőmozgás miatt az aljzatbeton megmutatja, hogy a felület megfelelően lett-e dilatálva, ezzel együtt az aljzat „beül” a helyére, és kezelhetjük a nem kívánt repedéseket. Ez a szerencsésebb eset, mert látható az esetleges probléma. De a burkolók élete nem ilyen egyszerű! Családi háznál sokszor a kazán az, amit utoljára felszerelnek, így az aljzatbeton felfűtésére nincs lehetőség.

Mit vizsgáljunk meg a munka megkezdése előtt?

  • Először is, egy fóliás nedvesség próbát végezzünk el.
  • Majd a dilatációkat nézzük át, a perem szigetelés minden cm-en legyen beépítve.
  • A falnyílásoknál legyen dilatáció, és a peremszigetelés a válaszfalaknál a falnyílások 10-12 cm mély részébe is legyen betéve. Ez a fázis sok esetben kimarad.

Kezdődhet a munka!

Nem csak a levegőnek kell +5°C felett lenni, hanem a burkolandó felületnek, a burkoló és segédanyagnak, valamint a keverővíznek is. A beépítésre kerülő anyagokat a lehető legmelegebb helyen tárolja beépítés előtt, mert a jéghideg anyag nagyon lassan köt. Kiemelt fontosságú a minőségi ragasztó használat. Decemberi akciónk keretén belül mi is kínálunk ilyet, a Flex M csempe- és járólapragasztót. Aljzatkiegyenlítésnél néha szellőztessen, mert a pára visszacsapódik a felületre, és nem köt ki az anyag, vagy a szilárdsága nem lesz megfelelő. Használj az aljzatkiegyenlítés során is első osztályú alapanyagot. A Nivo Plus 3-15 kedvezményesen szerezhető be telephelyünkön egészen december végéig. Amikor a felület leburkolásra került, a fugázást megelőzően az ajánlott gyártói idő többszörösét várjuk ki. A nedves ragasztó miatt, még a gondos fugázás ellenére is lehet foltos a fugakép. Ez úgy jelentkezik, hogy a megkötött fugázó sötétebb lesz foltszerűen, mint a választott szín. Epoxi fugázóval +8°C alatt szinte lehetetlen fugázni. Szilikonozás előtt győződjünk meg a felület megfelelő szárazságáról, szükség esetén töröljük szárazra, hiszen, ha nedves a felület, a szilikon nem tapad meg.

Feltétlenül mérlegeljük a burkolás előtt, hogy megéri-e a munkát elvégezni hideg időben, hiszen a cél az, hogy hosszútávon, esztétikus, és tartós burkolatot készüljön!

Hogyan találjuk meg az ízlésünkhöz és a legújabb trendekhez illeszkedő burkolatokat?

A burkolati trendek úttörője a Marca Corona. A gyártó 1741 óta foglalkozik kerámiák készítésével és és élen járnak a lakberendezési trendek terén.

Lágy tónusok vagy élénk határok? Organikus vagy geometriai mintázatok? Természetes elemek és modulok ihlette textúrák, amelyek a nagyméretűtől- a kis méretű cementlapokig terjednek. A kerámia korántsem egy semleges és tisztán funkcionális burkolat, hanem ezer különböző arcot ölt, a gazdag választékának köszönhetően. A dekoratív kerámialapok, merész esztétikai hatást gyakorolnak a felületeken, és kulcsfontosságú elemeivé válnak a lakberendezési stílus meghatározásának, nem beszélve a különböző környezeti elemek vizuális keretezéséről. Ráadásul az anyag az ősi kézműves technikákat idézi meg, ipari termelési módszerekkel ötvözve a kézi készítés varázsát a legmodernebb technológiák által elért teljesítménnyel és állandó minőséggel.

Ha elvesztél a burkolatok, ragasztók, aljzatkiegyenlítők között, keress fel bennünket és szívesen segítünk!