Eldöntötte, hogy parkettázik, de elgondolkozott, hogy a téli hónapokban vágjon-e bele a munkálatokba?

Először érdemes pár dolgot átgondolni, hiszen van néhány eset, amikor jobb, ha halasztjuk ezt a projektet. Milyen állapotban van az aljzatunk?

Ha már kész, és csak a munkálatokra vár, akkor nincs gond, télen is parkettázhatunk. Ha viszont nem áll készen még, tehát még dolgozni kell azon, hogy teljes mértékben egyenes legyen,

 

Rakjuk le a parkettát!

Ha kész az aljzat, és tényleg egyenes, akkor jöhet a parkettázás. A hagyományos parkettát ragasztani kell, majd a lerakott parkettát érdemes lakkozni. Sokan nem ajánlják a téli parkettázást, hiszen folyamatosan szellőztetni kell a munkálatok alatt, hiszen az egész napon át beszívott ragasztó vagy lakk szaga másnapra erős fejfájást okozhat.

Persze ezek a tényezők kiküszöbölhetők. Ha lakásunkat szobánként fűtjük, akkor az adott szobában ideiglenesen leállítjuk a fűtést, és akkor bátran szellőztethetünk.

                                                      

akkor érdemesebb ezt elhalasztani. Miért?

Az aljzat kiegyenlítése során a nedvességet el kell távolítani, amelyhez szellőztetés a legjobb módszer, fűtés mellett pedig ez nagy többletkiadással jár.

Sajnos a szellőztetés a többi fázisban is fontos szerepet kap…

 
 

Laminált lap lerakásánál mi változik?

A laminált lapoknál is szükség van a megfelelő aljzatra, de mivel a legtöbb laminált lap nem ragasztós, hanem pattintós, ezért ezt könnyebb a téli hónapokban is elvégezni.

Amire figyeljünk: hogy a lapokat a faltól fél-egy centi távolságban kezdjük el, mert hőtágulás miatt felpúposodhatnak.

Ha tartós megoldást akarunk, érdemes ragasztásban gondolkodni, de ebben az esetben ez is rövidebb időbe telik, míg kiszellőzik, mint parkettázás esetén.

Kérdése van? Keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén! Kattintson ide!

 

Forrás: http://ingatlanmagazin.com