Gondolhatjuk, hogy a téli időszakban nem kell a kerttel, a növényeinkkel foglalkozni, majd ha jön a tavasz, akkor ismét megkezdődik a munka. Az rendben van, hogy a cserepes növények egy részét bevisszük a meleg lakásba, de ettől még nincsenek megmentve a megpróbáltatásoktól!                    

A megfelelő körülmények megteremtésével, akár télen is gyönyörködhetünk a zöldellő szobanövények látványában.

Párásítás, permetezés, napfény-pótlás lámpázással, megfelelő hőmérséklet, mértéktartó öntözés… segítségükkel elérhetjük, hogy szobanövényeink jól érezzék magukat.Óvjuk őket a hidegtől, így ha szellőztetünk, akkor ne a növényhez közeli ablakot, ajtót nyissuk ki.                                                               

Miket kell figyelembe vennie?

  • Az első szempont, hogy megtaláljuk növényeinknek a megfelelő helyet. Ne egy sötét sarokba rakjuk őket, próbáljuk meg ablakhoz, fényes helyre elhelyezni őket.
  • Ha nem tudjuk biztosítani a napfényt, akkor szaküzletben vásároljunk speciális lámpát, kifejezetten a növények számára.                                                      
  • Óvjuk őket a hidegtől, így ha szellőztetünk, akkor ne a növényhez közeli ablakot, ajtót nyissuk ki.
  • Az elszáradt leveleket távolítsuk el.
  • A száraz, poros levegő nem tesz jót nekik, használjunk párologtatót
  • Öntözésre délelőtt kerüljön sor. Időnként permettezzük meg őket tiszta vízzel

 

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?

Figyeljen oda környezetében lévő növényekre, és élvezze a kényeztetésre adott válaszukat: a zöld leveleiket és tavasszal virágjukat!

A kertészkedéshez szerszámokra, eszközökre van szüksége? Keresse fel telephelyünket, és szerezze be a szükséges eszközöket! Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Kattintson ide!

 

Forrás: www.otletmozaik.hu