Tudta, hogy egy átlagos ház hőveszteségének 20-30%-a a tetőn keresztül távozik?

Ezzel sokan nincsenek tisztában, és amikor hőszigetelik házukat, akkor a tető kimarad. Ne essen Ön is ebbe a hibába! Aktuális hírünkből megtudhatja, mit kell elvégeznie, ha a tető is felkerül a hőszigetelés várólistájára.
 
 
A tető esetében a táblában vagy tekercsben kapható ásványi szálas hőszigeteléseket szokás alkalmazni. Az ásványi szálas hőszigetelés például a kőzetgyapot, amely kíváló hőszigetelő tulajdonsággal bír.
 
Tetőtér-beépítés esetén a tetősíkban, más esetekben a padlásfödémen kell elhelyezni a hőszigetelő réteget. A tetőablak hőszigetelő képessége is fontos szempont.
 
 

Mi is az a tetőhajlás, és miért fontos?

Ha már beépítjük a tetőt, lehetőség szerint érdemes a tetőfedést is felújítani. A használható fedést elsősorban a tető hajlásszöge határozza meg.

  • Hagyományos 35-40 fokos hajlásnál szinte minden termék, a betoncseréptől a bitumenzsindelyig alkalmazható.
  • Alacsony hajlású tetőknél a fémlemezfedés az egyik legtartósabb megoldás.
 
A tetőben célszerű a páravédelemre is ügyelni. A szerkezet alátétfóliával történő befedésekor, a cserépléc alatt 5 cm-es idomcserepekkel kiszellőztetett légrést kell hagynunk. A fóliázás után jöhet a 20-25 cm-es, a szarufák hőhídhatását is csökkentő, vízszintes gerendákkal rögzített hőszigetelés.
 

Sose felejtsük el a hőszigetelés és a burkolat közé betenni a párafékező fóliát!

 
A tetőtér hangulatát alapvetően meghatározza a fény; sokat emelhet rajta a megfelelő tetőablak. Tetőablakkal kapcsolatban korábbi hírünkben olvashat. Kattintson ide!
 
Kérdése van? Keressen minket bátran! Kapcsolat oldalunkhoz kattintson ide!