Loading...

Schiedel kémény rendszer

Loading...

Korszerű kéménytechnika
A modern tüzelőberendezések égéstermék gázainak hőmérséklete igen alacsony. Sőt a jó fűtőértékű kazánok kihasználják az égéstermék gázok kondenzációs hőjét, és a kazáncsonkon kb. 40 ºC hőmérsékletű égéstermék gázt bocsátanak ki. Ez azt jelenti, hogy a jó hőszigetelés ellenére a kéményben az égéstermék gázok hőmérséklete a vízgőz harmatpontja alatt van és ezzel nem zárható ki a kondenzvíz kicsapódása a kéményben.

A tüzelőberendezések kínálata jelentősen kiszélesedett. Elterjedtek a biomasszát (fa, faapríték, pellet stb.) használó, korszerű, alacsony hőmérsékletű, rendkívül jó hőkihasználású kazánok. Felértékelődött a cserépkályha és a kandalló, mint alternatív fűtési lehetőség az átmeneti időszakokban.

Az ilyen, különböző igénybevételű kéményeknek a korom-lerakódási veszély miatt jól kiégethetőknek kell lenniük. Azaz a nagyon magas hőmérsékletet is ki kell bírniuk, de az alacsony égéstermék gáz-hőmérséklet problémáját is tartósan meg kell oldaniuk.

Egy korszerű kéménynek a következő követelményeket kell kielégítenie:

    minden tüzelőanyagra alkalmasnak,
    savállónak,
    kiégés biztosnak és
    nedvességgel szemben tartósan ellenállónak kell lennie.

A modern kéménytechnika ezekkel az adottságokkal rendelkező termékeket kínálhat. Bármelyik új kéménynek ebből a szempontból nem csak az adott időpontban meghatározott követelményeket kell kielégítenie, hanem a jövőbeni megismerhető fejlesztésekre is alkalmasnak kell lennie.

Otthon és kényelem

Az előrelátó házépítő végiggondolja a következőket:

1. Hogyan nyújthatom a legnagyobb biztonságot családomnak a fűtés kialakításával évtizedekre szólóan?
2. Hogyan tehetem függetlenné a házunk fűtését az energiaválságoktól és az árváltozásoktól?
3. Hogyan tervezhetem meg úgy az otthonunk melegét, hogy a családom hosszú időn át jól érezze magát benne?

A saját ház építése életünk egyik legfontosabb döntése. Ezért minden részletet alaposan meg kell gondolni, hiszen életünk színteréről, az otthonunkról van szó.

Természetesen Ön tudja a legjobban, mit akar, mire van szüksége, és anyagilag mit engedhet meg magának. Az okos építkező azonban idejében begyűjti a hasznos információkat, ötleteket a tapasztalt szakemberektől és a szakirodalomból, mert a tervezés dönti el a minőséget és a költségeket. Az utólagos átalakítások legtöbbször rossz kényszermegoldások, és sok kiadással járnak.

Tanuljunk mások hibáiból!
A közmondás úgy tartja, az első házat az ellenségének építi az ember, a másodikat a barátjának és csak a harmadikat saját magának.
Valószínűleg több az olyan “büszke” háztulajdonos, aki később nagyon megbánta, hogy nem volt elég megfontolt a tervezéskor, mint az, aki a kezdetektől fogva figyelembe vette a körülmények esetleges változásait.

Biztonság
Az előrelátó házépítő végiggondolja a következőket:

1. Hogyan szavatolhatom az otthonunk biztonságos hőellátását?
2. Milyen fűtési rendszert és fűtőanyagokat használunk ma és milyeneket néhány év múlva?
3. Hogyan kell megtervezni a rugalmasan átalakítható fűtési rendszert?

A melegvíz- és a fűtésszolgáltatás tervezésénél két dolgot érdemes szem előtt tartani: a ház lakóinak egészségét és a több nemzedékre kiterjedő biztonságot.

Túlzásnak tűnik mindez? Lehet, de mi történik akkor, ha hosszabb időre leáll az áramszolgáltatás – így az Ön kazánja is?
Ahogyan az utóbbi időben megsokasodtak az olyan rendkívül szeszélyes, szélsőséges időjárási jelenségek, mint a heves zivatarok, a jégesők vagy a hóviharok, úgy napokig fagyoskodhatnak a családok a saját házukban.

Ugyanez a helyzet a vezetékes energiaellátás (távfűtés, gáz) műszaki hibái esetében is.

A megfelelő számú kémény szavatolja azt, hogy a vezetékes hálózatról Ön bármikor átválthasson a saját, független energiaellátási módozatára.

Hiszen a ház lakóinak egészségéről van szó
Itt lép be a minőség.
A füstgázok csak akkor nem áramolhatnak vissza a lakótérbe, ha biztonságosan a háztető fölé vezetik. A Schiedel-kémény jó huzata szavatolja, hogy ilyesmire még a legmostohább időjárási körülmények között se kerülhessen sor.
A falazott kémények már rég nem felelnek meg a modern fűtéstechnika követelményeinek. A repedések, az átnedvesedés és a tűz súlyos veszélyt jelent a házra és lakóira nézve. Az évente bekövetkező sok füstgázmérgezés önmagáért beszél.
Még mindig túlzásnak hatnak az elmondottak?

Egy Schiedel-kémény beépítése a ház összköltségének átlagosan 1-2 %-ára tehető. Ez igazán nem drága, ha a családja hosszú távú biztonságára törekszik.

Függetlenség
Az előrelátó házépítő végiggondolja a következőket:

1. Milyen jövőbeli változásokra kell előkészíteni a házunkat?
2. Hogyan teremthetem meg a magunk függetlenségét?
3. Miként növelhetem a házunk értékét?

Természetesen Ön a legkedvezőbb fűtési mód mellett dönt – legyen az gáz, olaj, szilárd tüzelőanyag (fa, brikett, szén), villany vagy távhő. De arra is gondoljon, hogy a fűtési energia megcsappanhat, korlátozhatják, vagy rendkívül megdrágulhat. Ezért már a ház építésekor olyan megoldást keressen, hogy házának fűtését és melegvíz-ellátását a megváltozott körülmények között is biztosítani tudja, mert ez később megkönnyíti a ház esetleges eladását is. S ez igen előrelátó megoldás.

Egy kéménykürtővel több
Mindehhez Önnek csupán egy második kéménykürtőre van szüksége, és már függetlenedett is a vezetékes energiafajtáktól! Válsághelyzetekben akár önellátó is lehet.
Így energiát is megtakaríthat, ha ősszel és tavasszal cserépkályhával vagy kandallóval fűt.
Az évek múlásával az Ön életkörülményei is változnak. Meglehet, néhány év múlva gyermekei számára akarja majd beépíttetni a tetőteret. Esetleg cserépkályhát, kandallót vagy konyhai tűzhelyet kíván felállíttatni. Ezért inkább előre terveztessen be harmadik kéménykürtőt is – így a ház így a jövőben is ki tudja elégíteni az Ön igényeit.

Már most is tudja, mivel fog fűteni tíz év múlva?
A Schiedel univerzális kéményei generációknak nyújtanak biztonságot, kényelmet és függetlenséget.
Meghittség

Az előrelátó házépítő végiggondolja a következőket:

1. Milyen építészeti megoldásokkal teremthetek kényelmet és meghittséget?
2. Vajon később is beépíthetek még cserépkályhát, nyitott vagy zárt kandallót?
3. Hány kéménykürtőt terveztessek?

Kedvesünk vagy barátaink társaságában, vagy csak úgy magunkban egy pohár jó borral a kezünkben üldögélni a kandallóban ropogó tűz mellett – maga a kényelem és jó hangulat netovábbja. A nyílt tűzzel való közvetlen érintkezés igazi meghittséget és melegséget teremt. Ehhez csupán egyetlen további kéménykürtőre van szüksége.

Örülne egy hagyományos cserépkályhának, amelynek meleg falához vetheti a hátát? A második kéménykürtővel ez is megoldható. Sőt, minden másféle fűtőberendezést is tud üzemeltetni vele. Vendégei biztosan megirigylik ezt az otthonosan meleg környezetet.

Jó néhány kívánság várhat – a kémény viszont nem
Szaunát, cserépkályhát vagy nyitott kandallót szeretne – de most még nincs rá pénze?
Szaunát később is be tud építtetni – de harmadik kéménykürtőt nem. S amíg összegyűlik a szaunához szükséges pénz, a kandalló pattogó tüze előtt ülve kellemesen telik az idő. Ugye, ez nem is olyan rossz ötlet!

Olyan kényelem ez, amelyről elismeréssel nyilatkoznak majd vendégei is.
A Schiedel univerzális kéményeivel most és a jövőben is irigylésre méltó otthont teremthet.

3+1 előnyös megoldás

Az előrelátó házépítő végiggondolja a következőket:

1. Mit kell tudnia a mai és a jövőbeni kéménynek?
2. Megteremtettem-e annak a lehetőségét, hogy a jó közérzetet biztosító cserépkályhát vagy kandallót tudjak építeni az otthonunkba?
3. Vajon elég kéménykürtőt terveztem ahhoz, hogy később bővíthető legyen a házunk?
4. És elfér-e a vajon az összes vezeték a pincétől a padlásig ebben a kürtőrendszerben?

Az otthon minősége kincs. A mai rohanó, zaklatott világban lakóházunk a meghittség oázisa. Egy ház építésekor egyre fontosabb szerepet kap a biztonság, a kényelem és a jó közérzet, de a tekintély és elismerés iránti vágy is.

A Schiedel cég 3+1 előnyös megoldása a korszerű technika és a legmagasabb fokú hasznosság jól átgondolt kombinációja. Pontosan az, amire a ma épülő háznak a jövőben is szüksége van.

    A fő fűtőberendezés kéménye. A központi fűtés füst- és szennygázainak elvezetésével függetleníti az Ön háztartását, mert az univerzális kémény segítségével Ön bármikor áttérhet a leggazdaságosabb fűtőanyagra és meg tud felelni a fűtéstechnika jövőbeli követelményeinek is.
    A lakószoba kéménye: Megteremti a kandalló, kályha vagy kemence utólagos beépítésének lehetőségét, így előre szavatolja a kényelem és a meghittség érzetét. Mindegy, hogy Ön azonnal, vagy csak évek múlva dönt a beépítésről.
    A biztonsági kémény: Választ ad az Ön életkörülményeinek változására. Képzelje el, hogy újabb lakóterülettel kívánja bővíteni a házát. A biztonsági kémény lehetőséget ad egy újabb fűtőberendezés csatlakoztatására.
    A többfunkciós kürtő: Számtalan felhasználási lehetőséget kínál intelligens módon. Mindenféle vezeték elfér benne: a szellőztetés, a tetőn elhelyezett napkollektor csatlakozója, a műholdas antenna kábele vagy a ház számítógépes vezetékei.

A Schiedel kéményrendszerek a fent leírt előnyöket egyesítik magukban. Egyszerűen, biztonságosan, gyorsan és garanciával. Beszéljen az építészével a Schiedel 3+1 előnyös megoldásáról! Mert a gondos tervezéssel jelentős költségeket takarít meg.