A hőszigetelés hosszú távú befektetésHazánkban az épületek többsége rossz energiahatékonysággal rendelkezik, aminek köszönhetően a fűtésre fordított energia sokszor, szó szerint ablakon kidobott pénz, hiszen nem csak a lakást, hanem a környezetet, vagy éppen az utcát fűtjük. Ez amellett, hogy a környezetünkre is káros – hiszen felesleges energiafelhasználást jelent – a pénztárcánkat sem kíméli. Az olyan jól ismert trükkök, mint a nyílászárócsere, a radiátorok mögé helyezett hőtükör fóliák, a dupla réteg ruha magunkra öltése vagy a takaró rendszeres használata mellett, hőszigeteléssel hosszú távon eredményesebben is tehetünk a fűtésszámla csökkentéséért.

Napjaink korszerű hőszigetelési megoldásainak rengeteg előnye van, összegyűjtöttük a legfőbb jellemzőket:

 

  • Hosszú távú befektetés: tény és való, hogy rövidtávon jelentős kiadást takar egy jól működő hőszigetelés kialakítása. Viszont néhány év alatt behozza az árát, utána pedig rendszeres megtakarítást jelent a családnak. Ráadásul megfelelő hőszigeteléssel jelentősen megnöveli az ingatlanod értékét. Szóval, ha alaposan végiggondolod, mindenképp megéri befektetni a hőszigetelésbe.
  • Csökkenti a rezsiköltségeket: télen jelentős mértékben lefaraghatunk a fűtési kiadásainkból a hőszigeteléssel. Nem húz majd a hideg, megszűnik a falakból áradó hűvösség, és jobb lesz a hőtartása az épületeknek. Így nem kell már az első hidegebb őszi napokon bekapcsolni a fűtést, és a tavasz beköszöntével is hamarabb kapcsolhatjuk ki a fűtőtesteket.
  • A hőszigetelés hosszú távú befektetésRáadásul nyáron is spórolhatunk a hőszigeteléssel: ahogy azt már korábban megírtuk itt, a jobb hőtartású épület a kánikulában is sokkal kellemesebb hőérzetet biztosít, így nem kell egyből a légkondicionálót vagy ventilátort beindítanunk. Ez pedig az áramfogyasztásunkra van jó hatással.
  • Megfelelő páraáteresztő képességű hőszigeteléssel a penész ellen is hatékonyan küzdhetünk: a hideg falakon lecsapódó pára mennyisége az egyenletesebb hőmérséklet miatt ugyanis csökken.
  • Biztonságosabb otthon: a penészgombák szaporodásának háttérbe szorításával az egészségünket támogatja a hőszigetelés, míg a megfelelő tűzálló anyagokkal a tűzvédelemről is gondoskodik a jó hőszigetelés.
  • Jobb közérzet: ugyanazt a hőfokot kellemesebbnek érezzük a hőszigetelésből adódó egyenletesebb hőmérsékletnek köszönhetően.
  • Környezetbarát otthonok: a szigorodó szabályozások révén, néhány év múlva az újonnan épülő házaknak, már szigorú energetikai követelményeknek kell megfelelnie. Gondolj Te is a környezetedre! A rengeteg előny és kiadáscsökkentés mellett, ugyanis a környezetért is sokat tehetsz, ha hatékony hőszigetelést választasz.

Ha további előnyökre vagy tanácsokra vagy kíváncsi a hőszigeteléssel kapcsolatban, keresd bátran szakembereinket akár személyesen, akár itt a weboldalunkon!