A fények bizony hatást gyakorolnak mindennapjainkra, ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy milyen fényviszonyok között töltjük mindennapjainkat.

Egyrészt a szemünk egészségének az érdeke is, hogy megfelelő látási viszonyokat biztosítsunk magunknak. Sötétben, rossz látási viszonyok között meg kell erőltetnünk a szemünket, még ha ezt közvetlenül nem is érzékeljük, ráadásul sok esetben már csak azt vesszük észre, ha romlott a látásunk.

fények a lakásban, világítás, építkezés pécsMásrészt, ha megfelelő mennyiségű fényt juttatunk otthonunkba, az  hangulatunkat, közérzetünket is akaratlanul befolyásolja!

 

A jól kivilágított szoba legfontosabb eleme az ablak!

Ha megfelelő méretűt helyezünk a megfelelő helyre, a fény bejárja otthonunkat, ráadásul tompítja a külső zajokat és szabályozza a hőmérsékelet is, vagyis hosszú távon a pénztárcánkat is megkíméli!

Miután elegendő gondot fordítottunk a nappali fény bejuttatására, gondolnunk kell az estékre, hiszen hiába vannak megfelelő ablakaink, ha besötétedik! Itt jönnek képbe a lámpák…

 

Lámpák és világítási megoldások otthonunkban

Otthonunkban mindennek megvan a funciója, ezért nem szabad félvállról venni a lámpák és izzók kiválasztását és elhelyezését sem!

Gondoljuk át, hogy milyen helyiségeket milyen intenzitással használunk, ahol intenzívebb tevékenységeket végzünk. Például ahol főzünk, dolgozunk ott ügyeljünk a megfelelő világításra, ahol meg kevesebb fényre van szükségünk, ott alkalmazhatunk  szórt fényt vagy például hangulatvilágítást is, hogy ez esetben pedig a pihenést, relaxálást segítsük.

 

Játék a fényekkel!

Íme pár kreatív, költségkímélő ötlet a hangulatvilágításra, amelyeket magunk is könnyen elkészíthetünk, s helyiségeinket is feldobhatjuk!

  • Lámpabúra: Készíthetünk lámpabúrát színes fonalból, ami garantáltan feldobja a hangulatot!
  • Foszforeszkáló kiegészítők: Ha gyermeked fél a sötétben, ragaszthatsz fel világítós csillagokat, így nem lesz teljesen sötét!
  • Hangulatfények: Befőttes üveget és világítós festéket is használhatsz! Pillanatok alatt kész van és szép is!

létaker, építkezés pécs, világítás létaker, tüzép pécs, világítás létaker, építőanyag pécs, világítás

Ha szeretne több fényt otthonába, több megoldási lehetőségről hallani, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Képek: pinterest.com