Amikor a tető már nem látja el megfelelően a feladatát, akkor ideje foglalkozni a cseréjével. Arról, hogy mikor is érkezett el a tetőcsere ideje az alábbi cikkünkben olvashatsz. Az építőanyagok piacán az égetett cserép mellett több megoldást is találunk. Ebben a blogcikkben az egyik legköltséghatékonyabb tetőfedőelemről, a cserepes lemezről gyűjtöttünk össze hasznos információkat és tanácsokat.

Mi is a cserepes lemez?

A cserepeslemez-termékek megjelenésükben a hagyományos égetett agyag és beton tetőcserepek mintázatát adják, széles szín és változó méretválasztékkal (300, 350 ill. 400 mm cseréphosszakkal) rendelkeznek.

Kiválóan alkalmazható családi és lakóházak fedésére, irodák- középületek, ipari épületek, előtetők számára is. Nagy előnye, hogy koracélból készül, több rétegű felületvédelemmel ellátott, könnyű, gyorsan kivitelezhető, tartós és esztétikus.

Telephelyünkön is elérhető a méltán népszerű SwedsSteel cserepes lemezek, kifejezetten a régió időjárási viszontagságaira vannak tervezve. Mivel az acél nem reped, és nem törik, így a legnagyobb viharokat is jól bírja. Kint tartják a hőséget, valamint elbírják a roskadozó hó súlyát is.

További előnye az acéllemeznek az alacsony önsúly. Míg az égetett cseréptetők esetén akár 30-40 kg is lehet egy négyzetméterre jutó terhelés, addig a cserepes lemez esetében ez 5 kg. Ezen tulajdonságának köszönhetően, a tetőszerkezetnek sokkal kisebb terhet kell tartani.

Gyorsabb és olcsóbb

A prémium kiszerelésű acéllemezek nagy táblás kiszerelésben, méretre gyártva készülnek, így nem keletkezik felesleg. A tetőfedő szakemberek felmérés alapján pontosan meg tudják határozni a szükséges kiegészítőket és a cserepes lemez mennyiségét is. A nagy táblás kiszerelésnek köszönhetően, gyorsabban készül el a tető és a munkadíj is alacsonyabb lesz a végén.

Égetett színeken túl

Nem jelenthet gondot a tökéletes szín kiválasztása sem. Az égetett cseréppel szemben a lemezfedés előnye, hogy a szivárvány szinte minden árnyalatában kérhető. A SwedSteel cserepes lemez kínálatában 25 szín szerepel, így biztosan megtalálod az otthonodhoz illeszkedő tökéletes árnyalatot.

Ha további tanácsokra van szükséged a cserepes lemezfedéssel kapcsolatban, akkor keresd szaktanácsadóinkat telephelyünkön, vagy a weboldalunkon is felveheted velük a kapcsolatot!