Az olyan költséges felújításokat, mint a tetőcsere, hajlamosak vagyunk halogatni. Pedig a cserének vannak korai, egyértelmű jelei, melyeket érdemes észrevenni és időben cselekedni, hogy megelőzzünk további kellemetlenségeket.

Mik azok a jelek, amikre feltétlenül figyeljünk a tető kapcsán? Mutatjuk cikkünkben!

Esztétikai állapot látható jelei

Nem szükséges építésznek lenni ahhoz, hogy észrevegyük, ha a tetőcserép hiányos, repedések vannak a zsindelyeken, vagy sokat vesztett színéből és kopottá, foltossá vált az évek során. Rosszabb a helyzet, ha az egyes panelek teljes egészében elrepedtek. Ennek oka lehet a cserepek elmozdulása, de akár a nem megfelelő tetőtelepítés is.

Ha ilyen típusú problémákat tapasztalunk háztetőnkön, akkor javasolt felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, hogy felmérje az állagromlás mértéket és elvégezze a szükséges javítási munkálatokat.

Moha megjelenése a tetőn

Igazán komoly problémát jelenthet, ha mohát látunk a tetőn, mivel a moha magába szívja a vizet, így az nem tud megfelelően elfolyni. Ennek köszönhetően a cserepek megrepedhetnek a moha alatt, valamint a víz beszivároghat a cserepek alá, ami hosszú távon beázást, fagyási problémákat és penészesedést is okozhat.

Beázás és funkcionalitás

Napjaink szélsőséges időjárási körülményei komoly károkat okozhatnak otthonunk tetőszerkezetében. Ha beázását tapasztalunk, főként a tetőtér esetében, akkor előfordulhat, hogy meghibásodott a tetőszerkezet, esetleg a tető kivitelezése nem volt megfelelő. Ez esetben is fontos szakember segítését kérni a probléma megoldásában!

Emellett fontos, hogy évente kétszer fordítsunk időt a tető karbantartására, ami jelentheti a vízelvezető csatorna tisztítását, vagy akár néhány laza csavar meghúzását.

Milyen a hőmérséklet otthonunkban?

Ha tetőszerkezet állapota rendben van, akkor minden évszakban és időjárási körülmény között kellemes hőmérsékletet tudunk teremteni otthonunkban. Ugyanakkor, ha ezen a téren problémát tapasztalatunk, akkor előfordulhat, hogy a régebbi, gyenge szigetelő tulajdonságokkal rendelkező szigetelési rétegekben kell keresni a gondok forrását.

Bármilyen problémát is tapasztalunk a háztető szerkezetében érdemes konzultálnunk egy szakemberrel, aki megfelelően fel tudja mérni a tető állapotát és észreveszi a tetőszerkezeti hibákat, valamint megjavítja azt.

Köztudott, hogy a tetőcsere minden esetben egy hosszú távra szóló befektetés. Ha úgy érzed elérkezett a tetőcsere ideje, akkor javasoljuk a komplex tetőrendszerben való gondolkodást. További tetőfedéssel kapcsolatos tanácsokat ide kattintva találsz.

Pécsi telephelyünkön minőségi tetőcserép gyártók széles választékával és szakmai tanácsokkal várunk, így nálunk biztosan megtalálhatod az otthonodnak megfelelő tetőfedő anyagokat!

Látogass el hozzánk vagy írj szaktanácsadó kollégáinknak weboldalunkon keresztül.