Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy otthonunk felújításába csupán a tavasztól őszig tartó időszakban vághatunk bele. Számos olyan feladat akadhat a ház körül, melyet a tél során is elvégezhetünk. Ezeket a munkálatokat gyűjtöttük össze cikkünkben.

Burkolás télen? Igen!

Otthonunkban bármilyen burkolási munka elvégezhető a téli időszakban, legyen az parkettázás, csempézés, vagy akár a padlószőnyeg lerakása.

Mire érdemes figyelni? Hidegburkolásnál a lassabb száradási időre, ugyanis a nedvességtartalom miatt a burkolat alatti ragasztó később fog megszáradni. Melegburkolatnál pedig kerüljük a ragasztási munkálatokat, ha nagy a hideg. Ezen kívül javasolt a burkolási segédanyagokat a felhasználás előtt egy ideig melegben tartani, hogy az anyag alkalmazkodjon az adott hőmérséklethez.

burkolás

 

Épületgépészeti munkák

Épületgépészeti munkák és belső szerelvényezések nem okoznak gondot a téli hidegben sem. A vezetékek behúzása, a konnektorok, a lámpatestek és a kapcsolók cseréje sem szezonális feladat, így bátra neki láthatunk. Ha pedig teljes vezetékcserét szeretnénk végezni otthonunkban, akkor télen a kábelsínek használata remek megoldás erre.

 

Lakásfelújítási megoldások

A hideg idő remek lehetőséget kínál az esetleges hibák felkutatására. Érdemes megvizsgálnunk ajtóinkat, nyílászáróinkat vagy akár csaptelepeinket is. Amennyiben pedig komolyabb problémát tapasztalunk döntsünk a csere mellett.

Miket cserélhetünk le télen? Beépített bútorok, vagy bármilyen más bútorcsere elvégezhető ebben az időszakban. Ha csak kisebb felújítást végeznénk otthonunkban, akkor pedig dobjuk fel a nappalit egy-két új polccal vagy kisebb méretű szekrényekkel, így a barkácsolás iránti szenvedélyünknek is hódolhatunk.

Ha pedig nagyobb átalakításba kezdenénk, akkor érdemes a gipszkarton mellett letenni a voksunkat. A gipszkarton könnyen alakítható, vágható, és kreatívabb megoldásokhoz is sokszínű megoldásokat kínál. Minimális por keletkezése mellett gyorsan rögzíthető, így bármikor belevághatunk például egy válaszfal felhúzásába.

Ha téli időszakba újítanád fel otthonodat és alapanyagokra lenne szükséged, vagy felfrissítenéd barkács eszközeidet akkor látogass el hozzánk, vagy nézd meg kínálatunkat weboldalunkon. Telephelyünkön minőségi termékek széles választékával és szakmai tanácsokkal várunk! Amennyiben pedig kérdésed lenne a témában, írj nekünk!