Fürdőszoba látványtervezés esettanulmány.
Már több éve foglalkozunk fürdőszoba látványtervezéssel és a mai napig rá tudunk csodálkozni, milyen pontos képet ad a technika az áhított helyiségről, hónapokkal annak fizikai megvalósulása előtt.

Ügyfelünk lakásfelújítása előtt bízott meg bennünket

Alábbi esettanulmányunkban egy vidéki családi ház felújítása és bővítése vált esedékessé. Két helyiséget is megtervezhettünk, a szülői nagy fürdőszobát és az emeleti gyermek fürdőt. A burkolatok stílusát és az anyaghasználatot illetően konkrét elképzelései voltak az ügyfélnek. A szaniterek műszaki tartalmát és formavilágát, a tervezési folyamat során segítettünk kiválasztani.

Magas minőségű, nagy méretű olasz burkolatokat használtunk. Célunk a letisztult, minimalista irányzat volt, ehhez pedig elengedhetetlen a csiszolt lapok használata. Szaniterekből magas minőségű német és holland termékekkel dolgoztunk.


Bátor burkolat választás

A Terrazzo burkolat sokaknak tetszik, de mégis kevesen „vállalják” be, holott igazán egyedivé tud varázsolni egy fürdőt. Rengeteg szemcsenagyság, lapméret és szín közül lehet választani, a pasztelltől kezdve egészen az élénk színekig.

Ennél a munkánál a minimalista szürke – antracit lapok mellett igazi felüdülés a Terrazzo, melyet vétek lett volna kihagyni.

Akadtak nehézségek?

A nagy fürdőszobák tereit sokszor nehezebb berendezni, mint egy 4-5 m2-es helyiséget, hiszen itt az elrendezési lehetőségek száma is növekszik. Ugyanakkor fontos szempont, hogy a tér szellős maradjon, de ne legyenek feleslegesen nagy „lyukak”, amik a befejezetlenség érzetét is kelthetik.


Mennyi idő alatt zajlott le a tervezés?

A berendezések helyét és méretét már az első terven sikerült az ügyfél elképzeléseinek megfelelően megterveznünk, ezen nem is változtattunk utána. A bútor és a pult színével játszottunk kicsit, míg végül sikerült a legszebb megoldást megtalálni. A teljes tervezési folyamat, két módosítással együtt sem volt több 3 hétnél.


Pixelből valóság

A megrendelő nagyon várta a kész fürdőszobákat, a kis válaszfalba tervezett falfülke végül nem készült el, de a helyiség többi része teljesen olyan lett, mint a látványképeken. A megrendelő elégedett volt a tervezéssel és a kiszolgálással is, a megépült fürdőket pedig nagyon szereti.

Mit mondott végül a vásárló?

„A tervezésnél sok segítséget kaptam az elképzeléseim megvalósításához. Rendkívül egyszerűen ment a burkolatok, szaniterek kiválasztása, a hatalmas termékválaszték ellenére is, mivel már az első konzultáció alkalmával remekül sikerült leképezni az általam megálmodott megjelenést, hangulatot.
Komplex szolgáltatást kaptam a tervezéstől, a termékek beszerzéséig, amivel maximálisan elégedett vagyok. Külön köszönet érte Sápi Brigittának, akinek munkája és szakértelme révén megvalósulhatott ez a csodálatos fürdőszoba. „

Szívesen megtervezzük a Te fürdődet is. Honlapunkon részletes tájékoztatást találsz a látványtervezésről. Keress bennünket bizalommal!