Kezdődik a fűtési szezon, így most kiemelten fontos otthonunk tüzelőberendezéseit és kéményeit ellenőriztetni!

Erre azért van szükség, mert a tüzelőberendezések mellett a kémények is veszélyforrást jelentenek az otthonunkba visszaáramló füstgázok miatt. A családi házak esetében a kéményseprő-ipari vállalat szakemberei rendszeresen elvégezik a kémények ellenőrzését és tisztítását, de azért nekünk sem árt ezt ellenőrizni. Amennyiben a karbantartás során kiderül, hogy elavult a tüzelőberendezés, akkor mindenképpen javasolt befektetni annak korszerűsítésébe vagy lecserélésébe, mivel ez a fűtés hatékonyságának a javításához és a levegőtisztaság védelméhez is nagyban hozzájárul.

Tippek kémény választáshoz

Amennyiben építkezés vagy korszerűsítés miatt új kéményt kell választani otthonunkhoz, akkor sok mindent kell mérlegelni. Ehhez szeretnénk adni egy kis segítséget javaslatainkkal mivel, ha nem a megfelelő kémény mellett tesszük le a voksunkat, vagy nem jó szakemberre bízzuk a beépítést, akkor az súlyos következményekkel járhat.

  • Mindig fűtés típusának megfelelő kéményt válasszunk.
  • Ne az anyagiak alapján döntsünk, egy igazán jó kémény lehet, hogy drágább, de a garanciának köszönhetően biztos választás.
  • A kész kémény beépítése egyszerűbb és hatékonyabb megoldást kínál, mintha építtetnénk.
  • A jó kémény amellett, hogy biztonságos, garantáltan hosszú élettartamú.
  • Fontos, hogy leendő kéményünk tűzbiztos legyen, jó legyen a huzata és ellenálljon a szélsőséges időjárási körülményeknek is.

További hasznos, kéménnyel kapcsolatos tanácsokat korábbi blogcikkünkben is olvasthatsz.

Mint az építkezés minden területén, úgy a kémény kiválasztásakor is érdemes a megbízható márkák mellett dönteni. Javasoljuk a Leier és a Scheidel kéményeket, amelyek már évtizedek óta bizonyítják kiváló minőségüket, és széles termékkínálatunkban garantáltan mindenki megtalálja az otthona számára megfelelő kémény típust.

Schiedel kémények

A Schiedel cég profi a kéménygyártásban: a világ legnagyobb olyan vállalata, amelyik kizárólag kémények gyártására szakosodott. Termékkínálatukban különböző tüzelésű kályhákhoz gyártott kémények is megtalálhatók, legyen szó fa-, olaj- vagy gáztüzelésű berendezésről, illetve vásárolhatók olyan kémények is, melyek bármely tüzelőberendezés esetén alkalmazhatók.

A Schiedel kémények egyik legfőbb előnye, hogy kiváló természetes huzatot hoznak létre, ebből kifolyólag energiatakarékos megoldást kínálnak. Még rendkívül alacsony füstgáz-hőmérsékleteknél is energiatakarékosan működnek. Füst- és tűzbiztosak, továbbá korrózióállók, vagyis ellenállnak a maró savaknak. Emellett rekordhosszúságú garanciával biztosított élettartam várható – akár 30 év garanciát is biztosít a gyártó.

Ha közelegő hűvös, téli időjárás beköszöntével szeretnénk otthonunkba meleg, meghitt hangulatot varázsolni, akkor erre remek megoldást kínálnak a Schiedel Kingfire modellek, melyek tökéletesen integrálhatóak bármilyen méretű helyiségbe.

Leier kémények

A Leier kéményrendszerek magas minőségük, innovációtartalmuk, tartósságuk által kiérdemelték a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége ajánlását.

A kéményrendszereink gyorsan felépíthetők, emellett a kéményfejen át a szabadból biztosítják a tüzelőberendezés számára az égéshez szükséges levegőt. Ez azt jelenti, hogy a kéményre kötött tűzelő berendezés nem a lakótér levegőjét használja fel az égés során. A kerámia béléscsőnek köszönhetően garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező káros anyagoknak és az óhatatlanul kicsapódó nedvességnek is.

Továbbá a Leier gyártó is minden kéményrendszere mellé kiemelkedő, 33 év garanciát biztosít.

Ráadásul egész októberben a LEIER LSK 20 7 méteres komplett kéményt kedvezményesen tudod megvásárolni telephelyünkön!

Ha további tanácsokra vagy kíváncsi a kéményrendszerek és tüzelési módok kapcsán akkor keresd szaktanácsadóinkat, vagy itt a weboldalunkon is felveheted velük a kapcsolatot!