Változó idők…

 

Az elkövetkező évek rengeteg kihívást tartogatnak mindannyiunk számára. A klímaváltozástól kezdve, az energiaválságon át, a szomszédban zajló szomorú eseményekig megnehezítik, de legalább is megváltoztatják a mindennapjainkat. A meredeken emelkedő energia árak ellen, a takarékoskodás a kézenfekvő válasz.

 

Tető ablakok, felülvilágítók, fénycsatornák

Ha eddig halogattad, otthonod felújítását, talán most van itt a megfelelő alkalom. Tetőterek esetén érdemes átgondolni a nyílászárók cseréjét. Tetőtéri ablakok, felülvilágítók, fénycsatornák, csupa olyan hely, ahol a hő könnyedén közlekedik.

Ha hosszú távra gondolkodsz előre, azt tanácsoljuk, hogy a tetőablak-kínálat feltérképezésekor ne ragadj le az alaptípusoknál. A többletköltséget meghálálja, mivel melegebb lesz a szobában, kevesebb energia vész el, így nem fizetsz felesleges fűtési költséget. Ha zajos helyen laksz, vagy nyugtalanul alszol, érdemes odafigyelni az ablak lég- hang gátlására vagy esőzaj csökkentő képességére is, hogy hosszú távon kizárhasd a környezeti zajokat.

 

„Egy megfelelően hőszigetelt tetőablak útját állja a természeti erőknek, a hideg biztosan nem húz be az ablak alatt télen.”

 

Több szempontot is összegyűjtöttünk a tetőablakokkal kapcsolatban korábbi cikkünkben.
Kínálatunkban három, magas minőségű, megbízható márka termékeit forgalmazzuk. Velux, Fakro és Roto.

 

Tető szigetelés

Sokan felejtik el, vagy becsülik alá ennek a folyamatnak a jelentőségét. Sajnos ilyenkor, népiesen szólva, „csapágyasra járatják a klímát” és „fűtik az utcát”. Felesleges pazarlás, ami megelőzhető a gondos tervezés során kiválasztott és megfelelő szakértelemmel beépített tető szigeteléssel.

 

Homlokzat hőszigetelés

A falakból sugárzó hő szintén a megtakarítás egyik alapja lehet. Erről már több cikkünk is született, például: HUNGAROCELL VAGY KŐZETGYAPOT HŐSZIGETELÉS? vagy az ISMERD MEG AZ EPS HŐSZIGETELÉS ELŐNYEIT .

Sajnos ezt a szektort is elérték a gyártási nehézségek, így a megrendelő gyakran szembesül készlethiánnyal, illetve hetekig tartó kiszállítási időkkel. Telephelyünkön jelenleg, Carboland és Isover termékek, készletről elérhetőek.

Ha szeretnél további részleteket is megtudni, látogass el hozzánk, (Pécs Tüskésréti út 48-50.) és szakértő munkatársaink örömmel válaszolnak kérdéseidre.